Így léphetsz előre a ranglétrán!

aug05

Remekül érzed magad a munkahelyeden, jól kijössz a kollégákkal és még a főnök is jófej, de úgy érzed, hogy valami mégsem klappol.. 

success-by-association_800x390.jpg

Gondoltál már arra, hogy egyszerűen csak nem a számodra megfelelő munkát végzed? Vagy egy előléptetés kéne? Adunk egy pár tippet, hogy hogyan léphetsz feljebb azon a bizonyos létrán!

1. Tudd, mik az erősségeid!

Eltűnődtél már azon, hogy melyik részét szereted a munkádnak leginkább? Van olyan feladat, amit rajtad kívül senki nem tud olyan szuperül elvégezni, mint ahogy te csinálod? Első lépésként vedd észre, miben vagy a legjobb, majd foglalkozz ezzel többet.

2. Valósítsd meg!

Tudod, hogy mivel szeretsz a leginkább foglalatoskodni. Most írd is körül, hogy mi kell ahhoz, hogy kiteljesedj benne. Olyan kollégákra, akikkel egy kisebb csapatban ezekre, a számodra kedves projektre koncentrálhatsz? Írj egy mini projekttervet, ami segít körvonalazni a lehetséges új pozíciód.

3. Vallj színt!

Bár sokszor nem úgy tűnik, de a főnökök akkor boldogok, ha a munkavállalóik is azok. A sikeres cégek dolgozói elégedettek, ezért jobb teljesítményre képesek. Egy nagyobb szervezetben nem mindig van idejük a HR-eseknek, vagy a feletteseidnek arra, hogy megfigyeljék, vajon minden alkalmazottjuk jól érzi-e magát. Beszélj velük, mondd el, hogy mi jár a fejedben és kérj tőlük segítséget az előrelépéseddel kapcsolatban. Ezzel jelzed feléjük, hogy te egy olyan megbízható és jó munkavállaló vagy, aki hosszú távra tervez a cégnél és fejlődni akar. Értékelni fogják az őszinteséged.

giphy.gif

4. Készíts tervet!

Ha úgy gondolod, hogy a jelenlegi pozíciód összeköthető egy másikkal, mondd el az ötleted. Dolgozd ki, hogyan nézne ki egy napod és írd le azt is, hogy szerinted miért lenne ez jó a cégnek. Lehet, hogy a főnöködnek is eszébe jutott már, csak nem volt ideje ezzel foglalkozni.

5. Ne siettesd!

Egy cégben a legapróbb változások is sok fordulatot hozhatnak, amikre Te nem is gondolnál. Ezért ha mindent megtettél, adj időt a vezetőségnek! Ne csüggedj, a kemény munka nagyon fontos és az erőfeszítéseket általában értékelik. Ne várd rögtön, hogy az első kérésedre előléptessenek, vagy új pozíciót adjanak. Van, amire megéri várni!

Nézz be hozzánk, mert van egy pár klassz ajánlatunk nálunk is! KATT IDE! :)

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr618955220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása