Tavaszi nagytakarítás a testnek, azaz méregtelenítés a jó közérzetért!

ápr19

Itt egy szuper 5 napos méregtelenítés étrend, ami nálam már többször is bevált. Először is azzal kezdeném, hogy nem kell megijedni, nem olyan durva, mint amilyennek hangzik! Nem azt jelenti, hogy 5 napig nem eszel semmit, hanem lesz majd egy "keményebb nap", amikor csak folyadékot vehetsz magadhoz és ez előtt meg után egy felvezetés és egy levezetés.

bojt.jpgHa érdekel katt a receptért! :)

Tavaszi nagytakarítást nemcsak a lakásban érdemes csinálni, hanem úgymond a testben is. Ebben az időszakban megújul a természet is, ilyenkor tökéletes az időzítés egy méregtelenítő kúrára. Én mindig ilyenkor csinálom! Aki most vág bele először, annak mindenképpen azt tanácsolom időzítse a "lé napot" hétvégére vagy olyan időszakra, amikor semmi fontos teendő nincsen. 

Ahhoz, hogy hatásos legyen a méregtelenítés érdemes pár "szabályt" betartani, persze semmi sem kötelező, de ha már rászánja magát az ember érdemes komolyan venni és saját tapasztalat alapján mondhatom, tényleg megéri!
Amit TILOS: cigi, alkohol, kávé, zsír, cukor, fehér kenyér, liszt, tészta, minden ami kész termékként a boltokban kapható! Ha ezek közül bármelyiket nem tudod elhagyni, akkor inkább hagyd az egészet!

Akkor lássuk a menetrendet:

CSÜTÖRTÖK: "Semmi hús!"

Reggeli: sajtos pirítós teljes kiőrlésű kenyérből, lehet olyat kapni multiknál, hogy rozskocka 
Tízórai:1 db alma
Ebéd: borsó főzelék tükör tojással (a lényeg, hogy ne legyen benne hús és zsír)
Uzsonna: 1 db körte
Vacsora: saláta, pl. paradicsom, borsó, répa, jégsaláta, kukorica, mehet rá olíva olaj, citrom lé, fokhagyma (de már se sajt, se semmi állati eredetűt ne!)

PÉNTEK: "Semmi állati!"

Reggeli: padlizsán krémes pirítós vagy fokhagymás pirítós
Tízórai: ananász
Ebéd: saláta (ugyanazt,mint előző nap)
Uzsonna: narancs
Vacsora: krémleves üresen magában (ki mit szeret, én a brokkoli krémlevest imádom, de lehet zöldborsó,   vagy gomba krémleves), az a lényeg ne legyen habarás, sűrítés!!!!! Lehet kapni olyat, hogy szójalé, ami olyan mint a tejszín, Joya a neve, ezzel kell elkészíteni. 1924.jpg

SZOMBAT: "Semmi szilárd!"
Na ezen a ponton lehet, hogy azt mondod, hogy mi a fenének kezdtem bele, de kibírod és utána azt fogod mondani, hogy nem is volt olyan vészes! Sőt! Én minden egyes alkalommal valahogy olyan felszabadultnak érzem magam a méregtelenítés 3. napja utána, mintha kitisztulna az agyam is!

Reggeli: mehet az előző napról maradt krémleves
Tízórai: rostos lé (az ananász az igazi, mert az zsírégető is) vagy turmix, de ne tejeset!
Ebéd: rostos lé, keserűsó
Uzsonna: rostos lé
Vacsora: rostos lé

VASÁRNAP: "Vissza is szokunk a szilárdra" :)

Reggeli: rostos lé
Tízórai: 
rostos lé
Ebéd:
krém leves
Uzsonna: 
most már mehet egy kis szilárd, de állatmentes saláta
Vacsora:
saláta

HÉTFŐ: "Finish!"

Reggeli: padlizsánkrémes pirítós vagy fokhagymás pirítós
Tízórai: 
ananász
Ebéd:
még mindig hús nélkülit kellene fogyasztani, de mehet bele állati eredetű is, pl párolt zöldségek, grillezett cukkini stb., ha nagyon unod a salátát, akkor itt egy tipp: gombával töltött cukkini.
Uzsonna: 
gyümölcs saláta
Vacsora:
mehet az ebédről megmaradt állatmentes étel

Amit még mindenképp FONTOS betartani a méregtelenítésnél: napi 5 étkezés, mert különben össze esés lesz a vége, ha ezt nem tarod be! Egész nap folyamatosan inni, amennyi csak beléd fér, de ha lehet még attól is többet! A vacsorát az volna az igaz, ha du 6 előtt le tudnád. Érdemes beszerezni egy jó pár gyógyteát: zöldtea, gyermekláncfű- csalán tea mix (ezt egész nap érdemes fogyasztani), estére kamilla tea, ami engem nagyon jól megnyugtatott, illetve az elején előfordult, hogy kicsit felfúvódtam a sok salátától, de nagyon jó volt rá.

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr208639598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása