Jó éjszakát! Avagy így küzdheted le az alvászavart!

jan24

Gondjaid vannak az elalvással? Felkelsz az éjszaka kellős közepén, és már csak álmatlanul forgolódsz? A kialvatlanságod már a másnapi teljesítményedre is rányomja a bélyegét?

Ha magadra ismertél, akkor bizony az alvászavar a te életedet is megkeseríti.

alvaszavar.jpg 

De jó hírünk is van: már tudjuk, hogyan teheted ismét hatékonnyá az alvásra fordított időd.

A megdöbbentő (?) tény: Magyarországon ma minden harmadik felnőtt alvászavarral küszködik, ami az utóbbi években-évtizedekben felgyorsult életvitelünknek "hála", igencsak otthagyja nyomát a mindennapjainkon.
Ehhez elég csak arra gondolnod, milyen teljesítménybeli problémákat okoz a munkahelyeden az, ha -tegyük fel- már eleve kialvatlanul, a félig-meddig ébren töltött éjszaka nyomait magadon viselve érkezel meg dolgozni. Egész nap ingerlékeny, figyelmetlen, lehangolt leszel, csökken a produktivitásod, és valószínűleg csak az lebeg majd a szemed előtt, hogy végre hazamehess és lefekhess aludni - hogy aztán éjjel minden kezdődjön megint elölről. Ördögi körforgás ez!

Mi vezet az alvászavarhoz?

Szakemberek úgy határozzák meg az alváselégtelenséget, hogy ezzel a problémával áll szemben az, aki egy hónapon keresztül legalább hetente háromszor nem tud elaludni, vagy nem képes végigaludni az éjszakát. De a túl korai ébredés is ebbe a körbe sorolható.
A gond fő okát pedig abban látják, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk az ellazulásra. Ez persze szintén az életvitellel összefüggő probléma, amit nem akarunk, vagy szimplán nem tudunk saját magunk orvosolni. A stressz ugyanis manapság már hű társunk a hétköznapokban, amely egyre inkább ránk telepedve még az esélyét is elveszi tőlünk, hogy magunk próbáljuk meg megfelelő mederbe terelni az életünket.

Ilyenkor merülhet fel, hogy mégis kihez forduljunk?

Új elixír az alvászavar ellen: a masszázs

Amikor már nem segít a felére redukált kávémennyiség sem, akkor ideje ellátogatnod egy masszázsszalonba! Nem is gondolnád, hogy egy lazító masszázs milyen folyamatokat indít be szervezetedben!

A teljes testes masszázs hatására ellazulnak a megfeszült ízületek és izmok, oldódik a stressz. Újra harmóniába kerülnek a testi, lelki és szellemi energiák!
A puha, kellemes érintések és a jobb vérkeringés serkentik a nyirokrendszer működését is, ettől pedig beindulnak a szervezetünket méregtelenítő folyamatok. Egy bizsergető masszázs pozitívan hat a légzésedre, és javul tőle az emésztésed is. Kiválóan csillapítja az esetleges végtagfájdalmakat, de nyugtató hatással van a vegetatív idegrendszerre is.

Az egyik leghatékonyabb segítség alvászavar esetén a talpmasszázs. Már egy fél órás talpmasszázzsal is olyan eredményeket érhetsz el, amelyek akár azonnali javuláshoz vezetnek az alvásod minőségében. A masszőr a talpadon található reflexzónák közül azokat stimulálja, amelyek felelősek az alvásproblémák kialakulásáért, ezáltal pedig javít a területért felelős szerv állapotán. 

reflexologia.jpg

Különösen jó, ha a relaxáló kezelésekhez a szakember különböző illóolajokat hív segítségül, ezeket keverve a masszázshoz alkalmazott olajokkal, krémekkel. Többféle gyógyhatást ötvöznek a levendula, a citromfű, narancs, menta, citrusos és a kamilla olajak, de természetesen sok más illat is létezik.

Sokat segíthet neked egy kiadós fejmasszázs is, amelyet saját magad is sikeresen alkalmazhatsz. Könnyen hozzáférhető terület, és a masszírozása a "boldogsághormonok" termelődése révén pozitív energiákat szabadít fel. Nyugtató, stresszoldó hatásai miatt ezzel a fajta terápiával is biztosíthatod a zavartalan alvást.

Szeretnéd végre magad mögött hagyni az alvászavart? Találtunk még pár hasznos tippet neked!

http://www.diamonddeal.hu/kereses/?label=220&searchword=Relax%C3%A1ci%C3%B3s+massz%C3%A1zs

 

 

 



 

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr598306650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása