Így hat az öltözködésed az emberekre

már01

Azt tudjuk, hogy a színeknek hőmérsékletük, van, és hatással vannak a hangulatunkra. Tudtad azonban, hogy a rólunk alkotott képet is megágyazzuk vele? Mutatjuk!

fokepnek_1.jpg

Olvass tovább!

Azzal, hogy milyen színű ruhában jelenünk meg különböző helyeken, befolyással van arra, milyen jelzőket csatolnak hozzánk az emberek. Ez az első benyomás szempontjából nagyon fontos, hiszen ez csak hihetetlenül nehezen megváltoztatható, így a színek megfelelő kiválasztásával könnyebbé teheted az életed! Válaszd ki melyik szín illik legjobban randira, állásinterjúra, hiszen ezzel befolyásolhatod azt, milyen embernek képzelnek.

1.) Fekete - a komoly

Kezdjük azzal a színnel, amiből minden nő gardróbjában található mindenféle ruhanemű: a feketével. Pszichológiai kutatások azt igazolják, hogy a színes társaival ellentétben a fekete komolyságot sugall, tekintélyt parancsol. Ha ilyen szettben jelensz meg intelligensnek, és céltudatosnak fognak tartani. Nem véletlen, hogy számos külföldi oktatási intézmény is használja ezt a színt az egyenruhájában!

2.) Piros - az erő

A piros a hatalom és a szenvedély színe. Ha ilyen ruciban jelensz meg, mindenképpen felhívod magadra a figyelmet! Az élénk színeket az emberek automatikusan energiával, mozgalmassággal és izgalommal párosítják. Ha az első randira keresed a tökéletes szettet segítünk: a férfiakra pozitív hatással van ez a szín, stimuláns rájuk nézve!

3.) Kék - bizalom

A kék szín megbízhatóságot és bizalmat sugároz. Mindenképpen ez a legjobb szín, ha épp állásinterjúra tartasz, hiszen a jövendőbeli munkáltatóid instant megbízhatónak fognak tartani. A kék színhez kapcsolódik továbbá az intelligencia és a hatékonyság is, így ennél jobb színt nem is választhatsz. Nyugalmat is közvetít.

4.) Lila - királyi

Régen királyi, és előkelő emberek hordtak lila színt, mert ennek az előállítása drága volt. A szín jelentése megmaradt a köztudatban, így magától értetődik, hogy ez a szín kifinomultságot, luxust és eleganciát sugároz. Persze ki nem hagynám a sorból a gazdagságot sem.

5.) Rózsaszín - nőiesség

Bár a színt eredetileg a férfiaknak szánták, a nők kisajátították maguknak, így a világ egyik legcsajosabb színe lett. A fiatalabb korosztályon bohókásnak és kislányosan hat, a nőkön pedig nőies hatást kelt. Meleg, lágy, kellemes szín, és erősen nyugtató is!

6.) Sárga - jókedv

A sárga az egyik legvilágosabb színünk, olyan mint a nap! A boldogság és a nevetés színe, jókedvűséget és pozitív hangulatot sugároz az emberek fele, és téged is ezekkel a jelzőkkel tudnak elképzelni az emberek, ha így sétálsz be valahová. Erősen megragadja a figyelmet, így ha felkapsz egy világos sárga rucit ne csodálkozz, ha utánad fordulnak az utcán! A narancssárgának hasonló hatása van, az egy kicsit pörgősebb és bulisabb.

 7.) Fehér - tisztaság

A fehér alapvetően a tisztaság jele, talán ezért fehérek a menyasszonyi ruhák is. Vonzani fogod a megbízható embereket, ha fehér ruhákban jelensz meg valahol! Gyakran olyan emberek hordanak sokszor fehér színt, akik valami újba kezdenek bele, felfrissítik az életüket.

8.) Szürke - láthatatlanság

A stylistok szerint a szürke az egyensúlyt jelképezi, mert se nem sötét, se nem világos. A "szürke, mint a kisegér" közismert mondásból kiindulva kikövetkeztethetjük, hogy a szürke szín a láthatatlanságot jelképezi. Ettől függetlenül nyugodtságot és érettséget közvetít a téged körülvevők számára, de nem kelti fel a figyelmet.

9.) Zöld - nyugalom

A zöld színű ruhák hasonló hatást váltanak ki belőlünk, mint egy csendes erdő. Nyugalom, relaxáció. A béke és a megelégedettség érzését kelti. Általában az az első benyomás arról, aki zöld színben van, hogy pénzügyileg stabil, kedves, és empatikus személy.

Abból, milyen hatásuk van a színeknek, simán eldöntheted milyen szituációkban milyen benyomást szeretnél kelteni magadról! Ez egy tudatalatti cselekedet az emberek részéről, így egy-két színnel kompatibilis cselekedettel még inkább mélyítheted a rólad alkotott képet!

Likeolj minket facebookon, hogy értesülj a legújabb cikkekről, így elsőként tudhatod meg, mi a jó neked! 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1713708066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása