Tévhitek a másnaposságról és az alkoholról

jún07

Lehetünk bármilyen mintapolgárok egyszer-egyszer azért elszaladhat velünk a ló. Attól, mert valaki másnapos, még nem rossz ember! Ismerünk pár tévhitet, és pár érdekességet, amit biztosan nem gondoltál volna arról a fránya másnaposságról!

alcohol-428392_1920.jpg

A cikkben minden kiderül!

Nem kezdem el ecsetelni a klisét, hogy az alkohol mennyire rossz Neked, a szervezetednek, és a döntéshozó képességednek.Néha jól esik egy-egy pohár bor, vagy több, ennek viszont másnaposság lesz a vége. Oka egyértelműen a dehidratáltság, hiszen az alkohol elvonja a vizet a szervezetből. A kialvatlanság, a rossz táplálkozás, a hangos zene vagy a hajmeresztő tombolás tovább fokozhatja a másnaposság szintjét.

1.) A nőket és a férfiakat ugyanúgy érinti a másnaposság

A másnaposság nem tiszteli azt, hogy a nők és a férfiak egyenlőek. A gyengébbik nem ugyanis sokkal erősebben reagál a másnaposságra, ami feltehetőleg azért van, mert a víz aránya a nők vérében magasabb, így elősegíti, hogy az alkohol végigáramoljon a testükben és felszívódjon. Ahogyan másnaposabbak is könnyebben, részegek is hamarabb lesznek.

2.) A bor tökéletes választás

A filmvásznakon is azt látjuk, hogy egy előkelő fogadáson mennyire komolynak látszik, ha vörösbort nyalogatunk. A valóságban azonban nem kevésbé leszünk másnaposak a bortól, mint más alkoholoktól. Ha olyan alkoholt keresel, amitől kevésbé leszel másnapos, próbáld meg felönteni a bort fröccsnek, vagy válaszd a vodkát, vagy a sört. Nem ígérjük, hogy nem leszel tőlük másnapos, az esélye azonban kevesebb.

3.) Akkor leszel másnapos ha túl sokat ittál

El kell, hogy keserítselek. A másnap nem attól függ, hogy mennyit ittál előző este, hanem rengeteg más tényező is befolyásolja, például hogy mit ettél vagy mennyit ittál aznap.

4.) Ha túl sokat iszol másnapos leszel

Mivel a másnapos gyötrelmeket nagy részben a dehidratáltság és a fáradtság okozza, ezért ha a buliban ügyelsz arra, hogy pótold a folyadékot alkoholizálás közben, és eszel is, kevesebb esélye van a másnapos gyötrelmes ébredésre.

5.) Gyógysör

Bár rengetegen arra esküsznek, hogy a másnapra az a legjobb módszer, ha rásegítünk picit még egy kis alkohollal, ez tévhit. A szervezetnek több időre van szüksége, ha dűtjük belé az alkoholt, legjobb esetben is csak késleltetjük a kínokat.

the-bottle-427953_1920.jpg

6.) Sörre bor..., borra sör....,

Szerintem kivétel nélkül mindenki ismeri ezt a zseniális mondást, ne dőljön be neki senki! Nem kérdőjelezem meg őseink szakértelmét a témában, azonban másnaposság tekintetében az alkohol mennyisége, és összetétele a mérvadó, nem pedig a sorrend.

7.) Altatónak

Nagyon vigyázzunk arra, hogy óvatosan igyunk felecskét vagy borocskát azért, hogy jobban aludjunk, mert ennek alkoholizmus lehet a vége. A különféle alkoholoknak nincs ugyan olyan hatásuk, nem mindegyik álmosít ugyan úgy. Arról nem is beszélve, hogy az álmosító hatás csak rövid ideig tart, ez után éberebbek leszünk, mint a lekortyolása előtt. Ezért az adagot elkezdjük növelni..

8.) Másnapra kávét!

Az alkohol dehidratál, ezért a gyötrődés. Ha ismerjük a kávét, azt is tudnunk kell, hogy az is dehidratál. Hosszú távon sokkal rosszabb hatást érünk el. Másnaposan igyunk inkább vizet, vizet, vizet!

9.) Alkohol, mint diéta

Az alkoholtól még nem hízott senki, nem igaz? Nem. Ez borzasztó tévhit, hiszen az alkoholban alapvetően cukor van, és rengeteg testépítő messze elkerüli, hiszen az izmokat is roncsolja. Sőt, vannak olyan alkoholos italok is, amik meghozzák a kedvet az evéshez, amire illuminált állapotban nem biztos, hogy nemet tudsz mondani.

10.) A minőségi pia a tuti!

Ki kell, hogy ábrándítsalak, mert a minőségi, drága piáktól is gyötörhet a másnap! Attól mert tisztább alapanyagokból készülnek ugyan úgy alkoholok, és ugyan úgy funkcionálnak a szervezetünkben.

A másnaposságra mindenkinek megvan a saját gyógyszere, ha viszont még nem volt lehetőséged kifejleszteni a Tiéd, vagy már kevésbé hatásos az eddigi, fogadj el tőlünk egy pár segítséget: Víz, víz, víz, alvás és szénhidrát! :)

 

Most érdemes kirúgni! Az ajánlatért kattints IDE vagy a képre!

karolin.jpg

 Ha tetszett a cikk, a Facebookon is megtalálsz minket! LÁJK! :)

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4412571967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása