3 dolog, amit a gyerek megtanul a pocakodban

feb20

Azt mondják, az anyaság az egyik legszebb dolog egy nő életében és addig, amíg ezt nem tapasztalod meg, nem is tudod mi a valódi, feltétel nélküli szeretet. Mindeközben megtanulod értékelni az életet és odafigyelsz "kettőtökre". 

blogkep_7.jpg

Nézd meg, mi az a 3 dolog, amit már az anyaméhben megtanul a kicsi!

Tudósok már régen felfedezték, hogy mielőtt egy gyermek megérkezik erre a világra, már az anyaméhben nagyon sok mindent "felfedez" odabent, zajokat hall és megtanul bizonyos dolgokat. Nézzünk most 3 olyan dolgot, ami bizonyosan hatással van a születendő csemetére!

1. A fokhagyma és az újszülött esete - érzi az ízeket

Peter Hepper, a belfasti Queen’s Egyetem professzora tanulmányokat végzett és azt vizsgálta, hogy vajon a különböző ételek milyen hatással vannak az újszülöttre, mielőtt megszületnek. A tanulmányt egy egészen egyszerű és vicces dologgal végezte: fokhagymát etetett az éppen szülés előtt lévő anyukákkal és az eredmény egészen meglepő lett: azok a gyerekek, akiknél az anyuka szülés előtt foghagymát evett, sokkal jobban szerették és megették azokat az ételeket, amelyek fokhagymával készültek. Érdekes, ugye? 

2. Hallják a zenét 

Finn kutatók is érdekes esettanulmányt végeztek: két csoportra osztották az anyukákat; az egyik csoportban az édesanyák minden nap hallgattak altatódalokat, a másik csoport tagjai azonban nem. Az első csoportba tartozó kisbabák születés után reagáltak a család által hallgatott zenékre, míg a másik csoport babái közömbösek maradtak a muzsikaszóra. A konklúzió tehát: érdemes kellemes, lágy zenéket hallgatni a terhesség ideje alatt! :)

3. Születés után felismerik a beszédet

Athena Vouloumanos, az egyik New York Egyetem pszichológusa azt vizsgálta, hogy születés után a babák mennyire és hogyan reagálnak bizonyos hangokra. Azok az újszülöttek, akikhez "beszéltek" a terhesség ideje alatt, születés után is felismerte a hangokat, különösképp az édesanyja hangját. 

A tanulmány így pedig egy érdekességre mutatott rá: fontos, hogy a baba már az anyaméhben hallja az anyuka és apuka hangját, sőt, különböző zenéket is, ugyanis születés után mindez hozzásegíti az újszülöttet a normál beszéd kialakításához. 

Nézz be a DiamondDeal oldalára, akad egy pár klassz ajánlat náluk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3612274943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása