Ugye Te is szoktál olykor úgy lenni, hogy megennél valami finom édességet, de nincs otthon semmi? Akkor ez a cukormentes, csokis trüffel kiváló választás lesz, ugyanis cukormentes, így akár még este a TV előtt is nassolgathatod!
Recept a cikkben!
Az édességéért cukor helyett pár szem datolya felel, és mivel zabpelyhet is szórunk bele, nem leszünk megint a cukoréhségben 1-2 óra múlva.
Forgathatjuk kakaóporba, apróra vágott magokba vagy aszalt gyümölcsökbe, esetleg kis kakaóbabtörettel, vagy kókuszreszelékkel bolondíthatjuk. (Nagyszerű „együttfőzös” program gyerekekkel is, elejétől a végéig tudnak a kis kezükkel segíteni!
Hozzávalók: (kb. 20 db golyóhoz)
- kimagozott datolya: kisebbekből mondjuk kb. 10-12 szem, a nagyobbakból 6-7 szem
- fél bögre tetszőleges mag (nekem most mandula és kesudió volt)
- fél dl tej (tehén- vagy magtej)
- 3/4 bögre zabpehely
- 3 evőkanál kakaópor
- fél bögre (olvadt formában) kókuszzsír
- csipet só vagy egy evőkanál mogyoróvaj
- (a bögre 2,5 dl-es)
Elkészítés:
Egy kis tálkába tesszük a kimagozott datolyát és a magokat, leöntjük a tejjel, és mikróban összemelegítjük őket – ez opcionális lépés, de így megpuhul a datolya és a magok is, az aprítás könnyebb lesz. Amíg ezek puhulnak, egy késes aprítóba készítjük a többi hozzávalót, majd a megpuhult datolyát és magokat is.
Aprítás következik, pörgessük addig, amíg egészen krémes állagot nem kapunk – ha túl sűrű, kis tejet vagy kókuszzsírt lehet hozzá adni, ha pedig hígnak találnánk, zabpehely vagy kakaópor a megoldás.
Ha kész a massza, tegyük hűtőbe kicsit, hogy a kókuszzsír összefogja, majd a hűtőből kivéve formáljunk golyócskákat belőle. Ezeket hagyhatjuk magukban is, vagy forgathatjuk tetszőleges „bundába”.
Kis dobozkában, hűtőben sokáig eláll, főleg, ha magtejet használunk a készítéséhez!
(Forrás: bbgabkaBlog, kiskegyedkonyhaja)
Nézz be hozzánk, van nálunk pár klassz ajánlat! KATT IDE!
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)