Íme a tökéletes spagetti édesburgonyából!

nov07

A gabonaféléket kerülőknek eleve nagyszerű megoldás az édesburgonyából készülő spagetti, de ezt a változatot mindenki imádni fogja: spagettiszálak édesburgonyából, kesudióból készült mártással és krémes spenótlevelekkel!

1_16.jpg

Recept a cikkben!

Már a cukkinitészta is világmegváltó volt, de az édesburgonyából készülő tészta még annál is jobb! Ha eddig nem szereztünk be olyan készüléket, amivel spirálokra lehet vágni a zöldségeket, most már tényleg itt az idő!

Íme a recept: 

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze kesudió
  • 3/4 csésze víz (és még több a kesu beáztatásához)
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 nagyobb édesburgonya spirálokra vágva
  • 2 csésze bébispenót
  • egy marék bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint

 

2_15.jpg

Elkészítés:

1. Áztassuk a kesudiót vízbe és hagyjuk puhulni nagyjából 2 órán keresztül.

2. Csöpögtessük le, és alaposan szárítsuk meg a magokat! Egy robotgépben 3/4 csésze vízzel, a fokhagymával és fél teáskanál sóval pürésítsük, míg sűrű pasztát nem kapunk belőle.

3. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele az édesburgonyaszálakat és 6-7 perc alatt enyhén pirítsuk meg. Vegyük le a hőt, és tegyük a serpenyőbe a spenótokat, hogy megfonnyadjanak.

4. Adjuk a bazsalikom felét és a krémet a tésztához – ha túlságosan sűrűnek érezzük, adjunk vizet a keverékhez! 

5. A kész „tésztát” szórjuk meg a friss bazsalikom másik felével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint,  és tálaláskor öntsük nyakon egy kevés olívaolajjal!

(Forrás: nlcafe)

Nézz be hozzánk, van nálunk pár klassz ajánlat! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2211939547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása