6 tipp, amivel észbontó élménnyé teheted a masszázst!

okt21

Gyakran masszírozol másokat és szeretnéd, hogy az élmény maradandó legyen a kezeid között megfordulók számára? Akár hobbiból, akár komolyabb keretek között teszed, nem árt, ha odafigyelsz ezekre.

masszazs_tippek.jpg

Olvasd el tippjeinket, hogy olyan észbontó masszázst nyújthass, aminek nyomán mindenki elégedetten áll fel a masszázságyról.

Teremtsd meg a megfelelő atmoszférát!

Tartsd melegen a szobát! A masszázs alatt legjobb a legalább 21 ºC-os hőmérséklet, na és persze, ha nincs huzat a szobában. Játssz le valamilyen pihentető zenét, aminek hatására ellazulnak a vendégek.

Mit használj a masszázshoz?

Minden esetben használj valamilyen masszázsolajat, amivel nem dörzsölöd, hanem gyengéden simítod a páciens bőrét. A legjobbak a különböző illatválasztékban kapható fűszeres vagy édes illatú illóolajok, amelyek segítenek a meghitt hangulat megteremtésében is. Lágy, kontrollált mozdulatokkal masszírozz, így válik a kezelés valódi élménnyé!

Milyen technikával masszírozz?

Ujjaid puha végeit használd a masszázshoz, a bőrön körkörös mozdulatokat téve. A gerinc környékének masszírozásakor inkább a gerinc melletti izmok simogatásának-nyomkodásának szentelj nagyobb figyelmet, mint a gerincnek magának. 

Mindig kommunikálj!

Kérdezd meg attól, akit masszírozol, hogy milyen mozdulatokat talál a számára legkényelmesebbnek. Ha folyamatosan kérdezel tőle, könnyebb lesz megtalálnod azt a területet, amire leginkább koncentrálnod kell mozdulataiddal.

Koncentrálj a problémás területekre!

Alapos mozdulataid segítenek megtalálni az izomzat problémás területeit. Ezeket addig masszírozd, amíg a simítás-nyomkodás nyomán nem érzed, hogy ezek a görcsös gócok oldódni nem kezdenek.

Csak óvatosan!

Kerüld a sérült területeket! Soha ne masszírozd a zúzódott területeket, a sérült szöveteket és a visszereket. Hagyd abba a masszázst, ha a páciensnek bármilyen hirtelen vagy ismeretlen eredetű hátfájása támad.

Ha odafigyelsz ezekre az alapvető, mégis fontos tanácsokra, egészen biztos, hogy a masszázsod minden vendég számára feledhetetlen élmény lesz, amit minél hamarabb újra át szeretnének élni!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

 

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8311826565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása