Szerinted sokat változott a fehérnemű divat 100 év alatt?

aug12

Ahogyan a divat is, a női alsó öltözet is hatalmas változáson ment keresztül a múlt században. Egyszer már hoztunk nektek egy cikket arról, hogy hogyan változott a fürdőruha divat 100 év alatt (Katt ide a cikkért!), most pedig azt mutatjuk meg, hogy a fehérnemű trend milyen változáson esett át az elmúlt században.

regenmost.jpg

1891

Ebben az időben alsónemű az ing volt, egy hosszú, hálóruhaszerű darab, amelyet férfiak és nők is viseltek egyaránt.

1891.jpg

1910

A szoknya szűkülésével az alsóneműk fazonja is változott. Megjelentek a szoknyabugyik és a térdnadrágok. Ebben az időben a férfiak számára már az is nagy izgalmat jelentett, ha a hosszú szoknya alól kivillant a női boka, esetleg az alsószoknya csipkerésze.

1910_1.jpg

1920

A századforduló idején az anyaghasználatban is fejlődés történt, megjelentek a kézzel készült pamutalsók, a selyem és a csipke használata.

1920_1.jpg

1930

A nők egyre szexisebben öltözködtek nagyobb szerepet szánva a fehérneműnek. A divattervezők is egyre merészebb darabokkal rukkoltak elő. 

1930f.jpg

1940

A második világháború is nagy hatással volt a fehérnemű történetére, takarékossági intézkedések is befolyásolták a divatot. Az 1940-es években a bugyik sokkal kisebbek lettek, inkább a szabad mozgást részesítették előnyben. Megjelentek az elasztikus anyagok is.

1940_1.jpg

1950

Megjelent a rövidnadrágbugyi, majd a G-string (G-zsinór). Ez egy nagyon vékony elasztikus anyagból készült zsineg volt, a derék körül viselték, és a sztriptíztáncosnők kelléke volt.

1950_1.jpg

XX. század közepe

Ahogy rövidültek a szoknyák a nők egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a fehérneműknek.

20sz_kozepe.jpg

1960

Fokozatosan bevezetésre kerül az egyre kevésbé hegyes melltartó rész.

1960.jpg

1960

Lassacskán megjelennek az első push-up melltartó prototipusok is. Valamint a fekete füző pedig alap darabnak számít minden divatos nő szekrényében.

1960u.jpg

1970

A tervezők egyre inkább azokat a fehérneműket részesítik előnyben, amellyek kiemelik a női karcsúságot.

1970f.jpg

1980

Megjelennek a luxus fehérneműk is a kifinomult és változatos mintáikkal, legfőképp a selyem és csipke használattal.

1980.jpg

1990

Egyre több mindent fednek fel a fehérneműk, a képzeletnek nem sok teret hagyva és egyre változatosabb színek, fazonok, minták jelennek meg.

1990_1.jpg

Napjainkban a kifutón

ma.jpg

Manapság a választék hatalmas fehérnemű fronton is, az egyszerűbb hétköznapi viseletektől kezdve a szexisebb darabokig mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez illő darabot.

new-yorker-images-autumn-2012-imagebook-autumn-2012-6a.jpg

valentines-day-lingerie-2015-hm5.jpg

 Forrás: BrightSide

Nézz be hozzánk a Diamond Dealre, van egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Hogy mi a jó Neked? A MiajóNeked! :)

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr729960052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása