Így változott a fürdőruha trend 100 év alatt!

júl04

Hoztunk egy érdekes cikket arról, hogy milyen változáson ment keresztül a fürdőruha divat a 19. századtól napjainkig. Biztos, hogy ahogyan napjaink embere is csodálkozva nézi a múlt századbéli strandos viseletet, egy 19. századbéli is megbámulná a mostani fürdőruci viselőjét.

Nézd csak!kesz.jpg

1910 és 1920-as évek divatja is még elég sok mindent takart a mai kíváncsi szemek elől:

1910.jpg1920.jpg

Egy évtizeddel később az 1930-as években már kísérleteztek a különböző anyagokkal, mintákkal és már törekedtek arra, hogy kihangsúlyozzák a női vonalakat.

1930.jpg

És az első két részes fürdőruha is megalkotásra került, egy igazi forradalom volt ez a fürdőruhák terén!

ketreszes.jpg

1940-es években a strand divat igencsak visszafogott és mérsékelt volt.

1940.jpg

1946-ban debütált az első bikini, melyhez Louis Reard-nak egy sztriptíztáncosnőt kellett fogadnia, hogy bemutassa a tervező akkor még igen merésznek számító"ruhadarbját". 

Micheline Bernardini, 19 éves sztriptíztáncos az első bikiniben!

1950.jpg

Az 1960-as években egyaránt hódított a szolidabbnak számító fehér egyrészes fürdőruha, de a James Bond filmben Ursula Andress hamar megszerettette a kétrészes bikinit a férfiakkal.

kesz2.jpg

1970-es években a tervezők bevetették a tanga bikini alsót, illetve mivel a fürdőruhák méretét már nem tudták tovább csökkenteni különböző szabásokkal, stílusokkal kezdtek variálni. A '80-as években például az alacsony nyakkivágás volt a menő.

kesz3.jpg

És a '90-es évekbeli sorozat ikonikus piros fürdőruhájára ki ne emlékezne?

1990.jpg

Végül zárjuk a sort napjaink fürdőruha trendjével, ahol már szinte minden korból merítettek ihletet a tervezők. Nyugodtan mondhatjuk, hogy minden divat, a választék hatalmas, az egyberészestől kezdve a fodros, rojtos, szebbnél szebb mintásig.  Mindennek csak a fantázia szabhat határt, na és persze az ízlés!

kesz5.jpg

Nézz be hozzánk a Diamond Dealre, van egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE! 

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Forrás:Bright Side, fenntartva ©  wikimedia.org, ©  Everett Collection / shutterstock.com, fenntartva ©  wikimedia.org, fenntartva ©  wikimedia.org, ©  hotshowlife, ©  Everett Collection / Shutterstock, fenntartva ©  make-self.net, ©  hotshowlife, © United Artists, © Columbia Pictures, ©  Odile MONTSERRAT, © Warner Bros., © FremantleMedia, ©  Victoria Secret
Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr428858986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása