Az ötleves diéta: viszlát kilók!

aug09

Felvegyem vagy ne vegyem? Itt is szűk és ott is kilóg. Smile jelek helyett csak a szomorú arcok villannak fel előtted, amikor a Facebookon a barátaid a hétvégi bulikról posztolnak? Akkor itt az ideje ezen változtatni! Nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

soup-1006694_1280.jpg

Csak olvass tovább!

Rengeteg diétát és módszert kipróbáltál már, de egyik sem volt hatásos igazán? Itt az ötleves diéta! 

Az ötleves diéta egy tápanyagokban és vitaminokban gazdag étrend, amivel könnyedén leadhatsz magadról pár kilót. A változatos ízek és az egészséges ételek teszik ezt az étrendet olyan népszerűvé.

A levesdiéta azt jelenti, hogy minden nap ebédre és vacsorára is levest kell fogyasztani, egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal. A levesek ízletesek és változatosak, így nem tűnik monotonnak a diéta. A reggeli ráadásul ízletes és kiadós. Az ötnapos étrend napi 1000 kalóriát tartalmaz, ami kiegyensúlyozott, közepes ütemű fogyást eredményez. Mivel a diéta minden fontos élelmiszer csoportot tartalmaz, akár hosszabb távon is alkalmazható, bár egy idő után kétségtelenül egyhangúvá válik.

Alapelvek

  1. Mindennap a három megadott reggeli közül válassz egyet, és igyál hozzá 3 dl gyümölcsteát ízesítés nélkül.
  2. Napközben is igyál legalább 2 liter ásványvizet!
  3. A leveseket ebédre és vacsorára fogyaszd, egy szelet korpás kenyérből készült pirítóssal.
  4. Tízóraira és uzsonnára beiktathatsz naponta két gyümölcsös étkezést. Ez azonban nem haladhatja meg az 50 kcal-t. Ennyi az energiatartalma 1 kis almának, körtének vagy 1 kivinek, fél banánnak.

 

Reggelik


Túrós szendvics
1 szelet rozskenyeret kenj meg vékonyan vajjal. Kenj rá 10 dkg sovány tehéntúrót, és borítsd be a szendvicset kígyóuborka-karikákkal. Szórd meg snidlinggel.


Narancsos müzli
10 dkg natúr joghurtba keverj 2 evőkanál zabpelyhet. Citromlével és folyékony édesítőszerrel ízesítheted. Keverj bele 1 meghámozott, gerezdjeire szedett narancsot.

Pulykás pirítós
Piríts meg 1 szelet korpás kenyeret. Kend meg vékonyan vajjal, tegyél rá 1 szelet pulykasonkát. Utána ehetsz 1 kivit is.

bread-and-butter-1331447_1280.jpg

És íme, az öt leves!

 

1. Brokkoli-sárgarépa leves (2 adag)


6 dkg rizst párolj meg sós vízben. Szeletelj föl 30 dkg megtisztított sárgarépát, párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 6 dl zöldség erőlevessel (kockából is készülhet), majd adj hozzá 1 zacskó (45 dkg) mirelit brokkolit. Fedő alatt főzd meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is fűszerezheted. Végül tedd bele a rizst.

2. Savanyúkáposzta-leves (2 adag)


Tisztíts meg és darabolj fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Párold meg 1 evőkanál olajon, hintsd meg pirospaprikával, majd adj hozzá 30 dkg kicsavart savanyú káposztát. Öntsd fel 5 dl zöldség erőlevessel (kockából is készülhet), főzd puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. A tányérodban esetleg 1 teáskanál tejföllel megturbózhatod.


3. Paradicsomos bableves (2 adag)


1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát párolj meg 1 teáskanál olajban. Adj hozzá 1 kis felszeletelt cukkínit. 2 perc párolás után adj hozzá 1 kis doboz (40 dkg), hideg vízzel leöblített konzerv fehérbabot és 1 kis doboz (40 dkg) hámozott paradicsomot a levével együtt. Öntsd fel 2 dl zöldség erőlevessel (kockából is készülhet). Friss bazsalikomlevéllel díszítve tálald.


4. Fűszeres sárgaborsóleves (2 adag)


2 teáskanál olajon párolj meg 4 szál, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Adj hozzá 2 közepes, kockára vágott burgonyát. Pirítsd meg kissé, majd hintsd meg 1 teáskanál curry fűszerkeverékkel. Adj hozzá 8 dkg sárgaborsót, és öntsd fel 6 dl zöldség erőlevessel (kockából is készülhet). Főzd puhára (kb. 20 perc). Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítheted.


5. Ázsiai zöldséges tésztaleves (2 adag)


2 szál sárgarépát, 2 zöldpaprikát és 1 nagy fej hagymát vágj csíkokra és párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 5 dl zöldség erőlevessel (kockából is készülhet), és főzd 8 percig. Cayenne-borssal ízesítheted. 1 zacskó vietnami vagy kínai zacskós levesből vedd ki a tésztát, és tedd a levesbe. Főzd további 2 percig. Tálald 1 evőkanál szezámmaggal megszórva.

 

Nézz be hozzánk, mert van egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE! :)

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr39911362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása