Így aludj jól a kánikulában is!

júl27

Legtöbbünk természetesen jobban örül a meleg nyári napoknak, mint a nyirkos, hideg, esőkkel telített ősznek vagy télnek. Na de a fekete leves: az éjszakák sem igazán hűlnek le, így az alvás elég nehézkesen megy a tikkasztó melegben. 

bed-945881_1280.jpg

Adunk pár tippet, hogy a nyári kánikulában hogyan "aludj jól". Olvasd el!

Itt van pár ötlet, hogy az éjszakai nagy meleg ne legyen többet zavaró! 

Hideg vizes palackot az ágyba


Ha van ágymelegítő, miért ne lehetne ágyhűtő. Ahogy egy forró vizes palackkal a hidegben elő lehet készíteni a fekvőhelyet, ugyanezt a módszert nyáron is be lehet vetni, csak a víz hőmérsékletét kell megváltoztatni. A hűtőszekrény fagyasztójában elő lehet készíteni a palackot (vagy akár többet is), és lefekvés előtt felfrissíthető a fekvőhely. Arra azonban érdemes vigyázni, hogy a palackok hideg felületére könnyen kicsapódhat a pára, amit érdemes letörölni, hogy ne nedvesítse össze az ágyneműt.

A pizsamafagyasztás


Igen, jól olvastad! A pizsamát bele kell tenni egy műanyag zacskóba, majd bedobni a fagyasztóba 15 percre a lefekvés előtt, így pár másodperces borzongás után friss és hűvös érzést ad, ami hozzásegít a könnyebb elalváshoz.

Jöhet a hideg zuhany


A hideg zuhany talán nem a legélvezetesebb, de a test a tusolás segítségével gyorsan képes hőt leadni, s elalvás előtt ez éppen elég lehet az ellazuláshoz és a könnyű álomba merüléshez. A módszer hatása fokozható, ha nem törülközünk teljesen szárazra, s hagyjuk, hogy a víz magától párologjon el (s közben hőt vonjon el) a bőrünkről. Amíg megtörténik a fogmosás és a többi esti lefekvés előtti rítus, a frissítő folyamat már végbe is megy.

A pamut segít


Lehet, hogy nem a legmenőbb vagy divatosabb pamutpizsamát húzni, de a szatén vagy selyem hálóruha sem szolgál jobban nála, mivel ez az anyag megkönnyíti a bőrt lélegezését, és ezzel hozzázárul egy sokkal hűvösebb érzéshez. Ugyanez igaz az ágyneműre is.

woman-sleep.jpg

Legyen egy pohár víz az éjjeliszekrényen


Fontos, hogy kánikula idején megfelelő mennyiségű vizet igyunk a kiszáradás elkerülése érdekében, és ez alól a lefekvés ideje, sőt az éjszaka sem kivétel. Egy pohár vizet érdemes elérhető távolságban, például az éjjeliszekrényen tartani, ami frissítő hatású, s javítja az anyagcserét is.

Az alkoholra ránézni sem érdemes


Az emberek a kánikulát szívesen összekötik fejen a trópusi koktélokkal, a hideg sörrel vagy fröccsel. De az alkohol a dehidratáltság érzését keltheti, ami tovább súlyosbítja a túlmelegedés kellemetlen tüneteit. Aki mégis alkoholos italt fogyaszt, ne tegye kísérő nélkül, illetve ne igyon túl sokat, és két alkoholos ital között mindig iktasson be egy pohár vizet is. Alvás előtt pedig nem ajánlatos alkoholt fogyasztani, hogy annak energiatartalma ne akkor szabaduljon fel, amikor a testnek hűtésre volna szüksége.

Hagyd nyitva az ablakot!


Ha nem túl nagy a zaj és nem szennyezett a levegő, akkor érdemes nyitott ablaknál aludni, hiszen a megfelelő oxigéntartalmú és hűvösebb levegő segít a kellemes alvásban.

Nézz be hozzánk, mert van egy pár jó ajánlat nálunk is! KATT IDE! :)

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

 

(Forrás: Independent)
Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr958917408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása