Tengerpart, ahova szívesen elmennél 2. - Rejtett part, Mexikó

júl25

A múltkori posztunkhoz hasonlóan ismét egy olyan tengerpartra kalauzolunk el benneteket, amelyre biztosan szívesen látogatnátok nyaralásotok alkalmával. Bár ehhez a mexikói hatóságoknak is lenne egy-két szava. Hogy miért? Katt a továbbra, és kiderül!

rejtettpart0.jpg

Ahogy az USA nyugati partvidékén található Üvegpartnál, úgy a mexikói Rejtett partnál is hozzájárult az emberiség a csodálatos tengerpart kialakulásához. Bár a kedvelt üdülőhelytől, Puerto Vallartától mindössze 20 tengeri mérföldre található Marieta-szigeteket vulkáni tevékenység hozta létre, magát a Rejtett partot - vagy ahogy spanyolul nevezik, Playa de Amort (Szerelem partja) - katonai kísérletek, bombázások, robbantások alakították ki az 1900-as évek elején, és csupán egy apály idején megnyíló üregen át közelíthető meg búvárfelszerelés nélkül.

1960-ban a közismert tengerkutató, Jacques-Yves Cousteau nevével is fémjelzett mozgalom indult a szigetek rendkívül gazdag élővilágának megmentéséért, mely szerencsére sikerrel járt, így a tengeri teknősök, ráják, polipok, delfinek és a hosszúszárnyú, avagy púpos bálnák kedvelt élőhelye nem pusztult el teljesen. Ekkor új veszély ütötte fel fejét: a turizmus. A szigetek korábban teljesen lakatlanok voltak, és tilos is volt a felszínükre lépni, viszont a bombakísérletek leállítása, és a terület nemzeti parkká nyilvánítása után kedvelt célponttá vált a hobbi búvárok és a különlegességekre vágyó turisták körében is. A növekvő forgalom sajnos nyomokat hagyott a környék ökoszisztémáján, ezért a védett természeti területekért felelős mexikói hatóság (CONANP) ismét lezárta a szigeteket 2016-ban.

Mivel a kétségtelenül gyönyörű szigetre lépésetek így tényleg nagy akadályokba ütközne, gyönyörködjetek a rendkívüli part szépségében képeken!

rejtettpart1.jpgforrás: Miguel Naranjo

rejtettpart2.jpgforrás: Vallarta Adventures/HotSpot Media

rejtettpart3.jpgforrás: HotSpot Media

rejtettpart4.jpgforrás: HotSpot Media

rejtettpart5.jpgforrás: Attractivenature

rejtettpart6.jpgforrás: Curiosidades del Mundo
a borítókép forrása: Vallarta Adventures/HotSpot Media

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr658912676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása