Ismét egy receptötlettel szeretnénk kedveskedni Nektek, ami nálunk most nagy sláger. Olyan nagyon ízlett mindenkinek, hogy pikk pakk elfogyott és a család már követelte, hogy mikor készül legközelebb?
Mézes mustáros csirkemell
Amire szükséged lesz:
- 1 kg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál curry
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg méz
- 20 dkg mustár
Elkészítés:
Először a pácot készítsük el, méghozzá egy tálban keverjük jó alaposan össze a mézet,a mustárt, az olíva olajat, foghagymát a fűszerekkel. A csirkemellet szeleteljük fel, majd kenjük be a páccal jó alaposan, végül tegyük zárható edényben a hűtőbe. Érdemes legalább 6 órát érlelni, de minél tovább áll a husi a pácban, annál finomabb lesz. Nyugodtan akár 2 napig is érlelhetjük, ha ki tudjuk várni. TIPP: Ha van esetleg vákuumosan záródó edényünk érdemes azt is bevetni, én azzal szoktam és pár óra pihenés a pácban olyan, mintha legalább 1 napot állt volna a husi, ugyanis a vákuum hatására jobban kinyílna a hús pórusai és jobban át tudja járni az ízletes pác.
Ha ezzel megvagyunk, már csak ki kell sütni az édes husikat, én serpenyőben kb 5-10 percet pároltam, majd még betettem előmelegített sütőbe is kb 200 fokra és a maradék mézes mustáros pácöntettel 3 szor 4szer átkentem a husikat, hogy jobban rásüljön a finom öntet.
Ízlés szerint fogyaszthatjuk salátával, sültkrumplival, rizzsel, ki mivel szereti.
Egészségünkre! :)
Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE!
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)