Az alváshiány súlyos következményei

júl08

Ugye Te is ingerlékenyebb vagy, amikor reggel úgy érsz be a munkahelyre, hogy már megint nem aludtál eleget a gyerek miatt, vagy le sem tudtad hunyni a szemed a vihar miatt? Nemcsak, hogy fáradtabbnak érzed magad, de egy kutatás szerint súlyos következményei is lehetnek a kialvatlanságnak! 

o-sleep-disorder-facebook.jpg

Olvasd el! 

A kevés alvás már néhány nap alatt fizikai tüneteket, extrém személyiségzavarokat és pszichológiai változásokat produkálhat. Az „útikalauz anatómiába” blog szerint eddig a leghosszabb, alvás nélkül kibírt idő 11 nap volt, de a vizsgálat végén az önkéntes kísérleti alanynak már akadozott a nyelve, agresszív lett, hallucinált, és sokszor nem is emlékezett arra, mit csinált az előző percben.

Ebből is látszik, hogy az alvás mennyire fontos. Alvás közben a szervezet pihen, az izmok ellazulnak, lassul a légzés, a szívverés, miközben agyunk, álmaink segítségével feldolgozza a napközben minket ért hatásokat.

Egy svéd kutatás szerint azoknak, akiknek problémájuk van az elalvással vagy az alvással, háromszorosára nő a szívelégtelenség kockázata azokhoz képest, akiknek nincs alvászavaruk. Az alvászavar csökkenti az alkalmazkodóképességet, valamint a reagáló-, tanulási- és tűrőképesség, a figyelem, a munkateljesítmény csökken, egyre kifejezettebb ingerlékenység, fáradtságérzés jelentkezik, sőt, tartósan kimerült állapotban a testi betegségek és a szellemi leépülés kockázata is lényegesen fokozódik.

yourself_armodafinil_drug_1.jpg

Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr138875012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása