1. Rózsaszirmok
Valószínűleg nem újdonság a számodra, hogy a rózsát vagy a rózsavizet sok esetben használják ételekben (ha mást nem, rózsa ízű fagyit te is biztos láttál vagy kóstoltál már!). Édességek mellett kiválóan működik, épp ezért azt javasoljuk, hogy cukrozd meg őket és díszítsd ezzel a tortákat, aprósütiket!
Egy másik ötlet: mielőtt megszórod kristálycukorral, forgasd tojásfehérjébe őket, így jobban megtapadnak rajtuk a cukorszemcsék.
2. Kamilla
Nem csak a teában finom! A kamilla édeskés íze feldobja a sütiket is: próbáld ki habtejszínbe keverve! Nincs más dolgod, mint együtt forralni a tejszínt a kamillavirággal, kb. 5-7 percig. Díszítésként is szépen mutat!
3. Orgona
A legmenőbb és leglátványosabb felhasználása, ha apró jégkockákba zárod ezt a gyönyörű virágot. Gin tonic-ba például tökéletes, de azért ne adagold túl, mert nagyobb mennyiségben enyhe, szappanos íze lesz.
4. Körömvirág
A könnyed, nyári salátákat nagyon jól feldobja a citrusos ízével és persze a vibráló, sárga színével! Van olyan is, aki pitébe süti bele, de talán az egyik legegyszerűbb és látványosabb felhasználása az, ha salit készítesz belőle.
Nézz szét a DiamondDeal ajánlatai között, hátha megtetszik valami! :) KATT IDE! :)
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)
Miajóneked! Ami jó Neked! :)