Hihetetlen, de ez a 8 kérdés tökéletesen jellemez Téged!

jún23

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen tapasztaljuk meg a világot és a minket körülvevő dolgokat. A mindennapjainkban is rendkívül fontosak a viszonyulások, a családhoz, munkához, magához az élethez. A következő személyiségteszt biztosan Téged is elgondolkodtat, mert sokat árul el gondolkodásodról, személyiségjegyeidről.

szemelyiseg.jpg

Te hogyan viszonyulsz a világ dolgaihoz?

Szaladj végig ezen a mindössze 8 kérdésből álló teszten, a feladatod kizárólag annyi, hogy azt válaszold, ami elsőre eszedbe jut a következő, képzeletbeli élethelyzetekben. Röviden: mit tennél ebben a szituációban?

Nyugodtan használhatsz a feladathoz papírt és ceruzát, hogy le is jegyezd válaszaidat. Viszont ne feledd, csak azt írhatod le, ami először eszedbe jut! Az nem probléma, ha egyes válaszaid ismétlődnek.

A kérdésekkel abban a sorrendben haladj, ahogy előtted vannak. Addig ne lépj a következőre, amíg nem válaszoltál semmit az előző kérdésre, mert előfordulhat, hogy a legutóbbi kérdésre adott válasz befolyásolja majd a következőét. Nagyon fontos, hogy NE OLVASD EL ELŐRE A KIÉRTÉKELÉST!

Szóval: van 5 perced? Kezdhetünk?

1. A tengeren vagy és elindulsz felfedezni azt. Hogy érzed magad? Figyelj az első benyomásra. Hogy jobban menjen a gyakorlat az elején lehunyhatod pár pillanatra a szemed is.

2. Az erdőben sétálsz, figyeld meg a részleteit. Milyen érzés? Írd le.

3. Hogyan érzed magad, ha felnézel a kék égre és látod szállni a sirályokat?

4. És ha lovakat látsz vágtázni? Vesd papírra mit gondolsz és mit érzel!

5. A sivatagban vagy. Egy fal előtt állsz, amelyen egy kis repedést látsz. A résen keresztül a túloldalon észreveszel egy oázist tele vízzel és pálmafákkal, mit teszel?

6. A sivatagban vagy teljesen kiszáradva és kimerülve a napsütéstől. Hirtelen megpillantasz egy kanna vizet. Mi az, amit először teszel? Itt az számít, mit cselekednél. Írd le bármennyire is banálisnak tűnhet.

7. Egy este eltévedsz a sűrű erdőben. Megpillantasz egy kis erdei házikót, amelyben lámpafény pislog. Mi az, amit teszel?

8. Teljesen elvesztél a ködben. Mi az, amit tennél, hogyan viselkednél? Milyen érzés?

Ugye, kíváncsi vagy a megfejtésre is?

Persze, hogy kíváncsi vagy!

A teszt esetében minden egyes élethelyzetre vonatkozó kérdés és az adott válaszok szimbolikus jelentéssel bírnak.

A kép alatt megtalálod a kiértékelést és igyekezz arra, hogy érzelmi intelligenciád által megtaláld a kapcsolatot a kérdések és a válaszok között és legyen ez a rövid kis teszt egy aprócska lépés az önismereted útján. 

21.jpg

Kiértékelés

1 . Az élethez, érzelmekhez, érzésekhez való viszonyod
2. Megmutatja, hogy hogyan érzed magad a bőrödben a családon belül.
3. A másik nemhez való viszonyodat mutatja
4. Az emberekhez való hozzáállásodra világít rá.
5. Az életstratégiáid, az hogy hogyan oldod meg a nehezebb életfeladatokat
6. A társválasztás és a nemi élethez való viszonyodat mutatja
7. A házassággal kapcsolatos élethelyzetre világít rá.
8. A halálhoz való viszonyodat segít megérteni.

Hasznosnak találtad? Oszd meg másokkal is!

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr18832570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása