Legegyszerűbb kefir lángos recept

jún22

Hoztunk Nektek egy pofon egyszerű receptet, amivel igazi strand hangulatot lehet otthon varázsolni, főleg ha van egy kis felfújható medence is a kertben a nagy melegben. :) A nyári pancsolás mellé biztosan jól fog esni a gyerkőcöknek, de az egész családnak nagy kedvence lesz a kefir lángos!

langos.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2db tojás
  • 2 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1dl tej
  • feltétnek: tejföl, sajd, foghagyma ízlés szerint

Az élesztőt először futtasd fel a langyos cukros vízben, mialatt ez készül a tészta összeállításának neki kezdhetsz egy dagasztó tálban. Keverd össze a lisztet, a sót, a tojást, a kefirt végül a felfuttatott élesztőt, majd jó alaposan dolgozd össze a tésztát, majd takard le a tálat és hagyd kelni a tésztát kb 2-3 órát. Hűtőben akár 1 hétig is eláll a tészta, szóval bármikor sütheted, amikor csak megkívánjátok!
A fogyasztás előtt tépj le kis gombócokat, majd olajos kézzel nyújtsd meg és teheted is a forró olajba, süsd meg mindkét oldalát. Végül pedig akár olajos foghagymával, tejföllel, sóval, sajttal ízesítheted.

Nálunk nagyon bevált ez a recept, nagyon jól tud jönni akár egy családi vagy baráti összejövetelnél is, csak elő kapjuk a hűtőből és már lehet is sütni! Ráadásul ez a fajta tészta nem is szívja meg magát annyira olajjal, mint amiket a büfékben lehet kapni, sőt még közös programnak is szuper és persze a lényeg: ki ne szeretné a lángost? :)

Nézz szét a DiamondDeal ajánlatai között, hátha találsz valami kedvedre valót! KATT IDE! 

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr418831012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása