13 tipp az erős és egészségesen fénylő körmökért!

jún14

Kezeid a névjegyed!

Nagyon sokmindent elárul a tulajdonosáról, hiszen már egyetlen érintésben, kézfogásban is benne van minden. A köröm szépsége nem csak a megfelelő ápoltságon múlik, de az egészségi állapotot is tükrözi. A szép köröm minden korban az egészség és ápoltság jelképe volt, manapság pedig a nőiesség egyik alappillére. 

1200_sablon_17.jpg

Íme pár egyszerű tipp, amitől sokkal szebb lesz a manikűröd és pedikűröd is!

Körmeid ápoltsága jó benyomást kelt állásinterjún, randin és garantáltan te is jobban fogod érezni magad a bőrödben! Nézd meg tippjeinket!

1. Higiénia mindenek előtt!

Mosd meg rendszeresen a kezed a nap folyamán, szandálszezonban a lábad is kiemeltebb figyelmet érdemel és a köröm alatti területet se hanyagold el.

2. Bánj gyengéden a körmeiddel.

A túl durva, oda-vissza reszelés, körömlakk lekaparása roncsolja a köröm szerkezetét, berepedezett, deformált alakúak lesznek. Ha nem vagy benne biztos, hogy megfelelő irányban és erővel reszeled-e, inkább válassz körömreszelő gépet, azzal tutira mehetsz.

3. Ne csak a végét, a felszínét is.

Nem elég a körmöd végét simára reszelni, a felületét is érdemes polírozni, hogy a barázdák eltűnjenek.

4. Az egészség fontosabb, mint a hossz.

Ha berepedezésre és szétválásra hajlamos a körmöd, inkább tartsd magad a rövidebb fazonhoz.

5. Mindig legyen nálad körömreszelő.

Ha letört a körmöd, életmentő lehet a reszelő, nehogy tovább repedjen és mindenbe beleakadjon.

6. Ne vágd vissza a körömágybőröd.

A körömágybőr funkciója, hogy lezárja a köröm csatlakozási pontját. Ha visszavágod, sokkal nagyobb valószínűséggel alakulhat ki ott valamilyen baktérium okozta fertőzés. Helyette inkább csak told vissza kicsit, zuhanyzás után, majd kenj rá körömápoló krémet: annyi ápolás bőven elég lesz a területnek.

7. Tartsd tisztán az eszközöket is!

Ugyanúgy ahogy a sminkecseteket, a körömápoló kellékeket is rendszeresen tisztítani kell! A fém eszközöket szappanos vízzel mosd át, majd jól töröld szárazra, a reszelőt pedig cseréld le havonta.

1200_sablon_18.jpg

8. Soha ne felejtsd el az alaplakkot.

Ez a réteg megvédi a körmöt a körömlakkal való érintkezéstől, az elszíneződés mellett a nedvességelvonástól is. Emellett használatával a körömlakk színe telítettebb lesz, ráadásul kevésbé marad csíkos.

9. Nézd meg, hogy mit kensz a körmödre!

Ahogy az arcodra se kensz fel akármit, a körömlakk összetevőire is érdemes odafigyelni. Ha lehet, kerüld a következő összetevőket: dibutil-ftalát, a formaldehid, és a toluol - ezek a toxinok hozzájárulhatnak a törékenységhez és a repedezéshez.

10. A fedőlakkot se hagyd ki!

Nem csak a szép csillogásért felel, de erősebbé is teszi a törékeny körömlemezt a mechanikai hatásokkal szemben, ráadásul ha tartósabb a lakkod, ritkábban kell acetonnal érintkeznie a körmödnek és a körömágynak.

11. A körmödet is hidratáld!

Két lakkozás között hagyj egy estét a körmeidnek a fellélegezésre és kend be körömápoló krémmel őket. Ha épp lakkozva vagy, akkor is jót tesz a körömágyaidnak egy kis krémes vagy olajos kényeztetés.

12. Húzz kesztyűt.

Takarítás közben ne felejtsd el a gumikesztyűt, mert az erős vegyszerek kikészíthetik a körmeidet. Mosogatáskor se felejtsd el, a meleg víz megpuhítja a körmeidet és sokkal sérülékenyebbek lesznek.

13. Nem mindegy, mit eszel.

Biotin, E-vitamin, halolaj, bab, hal, magvak – ezek segítenek, hogy a körmöd erősebb és fényesebb legyen.

Nézz szét a DiamondDeal csúcs-szuper körmös ajánlatai között, hátha találsz valami kedvedre valót! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :) 

 

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr578808170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása