Olvass tovább!
A világ legegyszerűbb, legfinomabb receptje a meleg nyári napokra!
Hozzávalók:
- eper
- cukor vagy édesítőszer
- citromsav
- fahéj, bazsalikom, menta (ha szeretnéd ízesíteni, bármelyik passzol)
Fogod, megmosod és lecsumázod az epret. Olyat vegyél, ami belül is piros, az nem külföldi, hanem itthon termett és édes. Utána botmixerrel összezúzod, majd jöhet a cukor (25 dkg eperhez kb. egy evőkanálnyit). Ha kész, adj hozzá egy kicsi citromsavat. Ha úgy tervezed, hogy elfogyasztod néhány napon belül, nem kell citromsav, de pikánsabb lesz tőle - ilyenkor elég a hűtőbe berakni. Jöhet bármilyen fűszer, amit gondolnál, mondjuk a grillezéshez valót azért ne. Ha sokat csinálsz belőle, akkor nincs más teendőd, mint a forrázott üvegbe beletölteni és kész. Így hónapok múlva is csak vizet kell tenned hozzá és már kész is a friss finomság!
Más: estére hűtsd be, pici eperszörpi a pohár aljára és mehet rá a száraz pezsgő. Mennyei!