Isteni nutellás gombócok!

máj09

A mogyorókrém az édességek császára, talán Te sem tudsz leállni, amikor megveszel egy üveggel belőle. Önmagában, kenyérre kenve, de még sütiben is ellenállhatatlan, hát még gombócban! Mutatunk egy finom és gyorsan elkészíthető receptet, amiért tuti megőrül majd a család! 

nutellas-nagy.jpg

Ha nincs még ötleted, hogy mi legyen az ebéd, vagy esetleg a délutáni desszert, akkor olvass tovább! 

Nutellás gombóc

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • nutella
  • porcukor a szóráshoz
  • 1 evőkanál vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés ideje:

Elkészítés kb.: 25 perc, főzés: 40 perc

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd kockákra, majd főzd meg. Ha már megfőtt és puha, csepegtesd le és törd meg. Majd a liszttel, a vajjal, a sóval gyúrd össze és egy lisztezett deszkán nyújtsd kb. 5 milliméter vastagságúra. Vágj 6x6 centis négyzeteket, ezután mindegyiket töltsd meg egy teáskanál nutellával, és óvatosan formázz belőlük gombócokat. Ha még intenzívebb íz-élményre vágysz, megbolondíthatod pár szem mogyoróval, dióval is akár. Vigyázz arra, hogy a tészta a nutellát teljesen beborítsa, különben kifolyik belőle!

4017e18fc3b66103bbb0.jpg

Tégy fel vizet forrni, ha lobog, rakd bele a gombócokat. Várd meg, amíg feljönnek a felszínre és még további 5-7 percig főzd őket. Kevés vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát és forgasd meg benne a lecsepegtetett gombócokat. Szedd őket egy tálba, szórd meg porcukorral, és még forrón tálald.

Jó étvágyat! :)

A Facebookon is megtalálsz minket, LÁJK! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr318698094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása