Ha nincs még ötleted, hogy mi legyen az ebéd, vagy esetleg a délutáni desszert, akkor olvass tovább!
Nutellás gombóc
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 kg burgonya
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- nutella
- porcukor a szóráshoz
- 1 evőkanál vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés ideje:
Elkészítés kb.: 25 perc, főzés: 40 perc
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd kockákra, majd főzd meg. Ha már megfőtt és puha, csepegtesd le és törd meg. Majd a liszttel, a vajjal, a sóval gyúrd össze és egy lisztezett deszkán nyújtsd kb. 5 milliméter vastagságúra. Vágj 6x6 centis négyzeteket, ezután mindegyiket töltsd meg egy teáskanál nutellával, és óvatosan formázz belőlük gombócokat. Ha még intenzívebb íz-élményre vágysz, megbolondíthatod pár szem mogyoróval, dióval is akár. Vigyázz arra, hogy a tészta a nutellát teljesen beborítsa, különben kifolyik belőle!
Tégy fel vizet forrni, ha lobog, rakd bele a gombócokat. Várd meg, amíg feljönnek a felszínre és még további 5-7 percig főzd őket. Kevés vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát és forgasd meg benne a lecsepegtetett gombócokat. Szedd őket egy tálba, szórd meg porcukorral, és még forrón tálald.
Jó étvágyat! :)
A Facebookon is megtalálsz minket, LÁJK! :)