8 tuti tipp az esküvői ruhaválasztáshoz

feb16

Hogy válassz megfelelő ruhát? Mik a tipikus hibák a ruhaválasztásnál, amiket érdemes elkerülnöd? Olvass tovább és megtudod!

Kezdjük a legfontosabb kérdéssel, milyen a tökéletes menyasszonyi ruha?

Egy barátnőm azt mondta, hogy amikor majd rátalálok a tökéletes ruhára, akkor rögtön beleszeretek és tudni fogom, hogy Ő az. Nos, nálam ez az érzés, csak a férjemnél volt, a ruhánál nem :). Amikor már a tizedik ruhaszalonból sétáltam ki, akkor csalódottan gondolkodtam, hogy biztos velem van a baj. Hozzáteszem, hogy bejártam az elit szalontól kezdve, az egyszerű kölcsönzőig mindent, így valóban láttam a választék széles palettáját. Aztán rájöttem, hogy a ruhába nem szerelmesnek kell lenni, hanem tökéletesen kinézni benne :).

Mindenkinek van egy saját elképzelése, hogy milyen ruhában szeretne lenni. Ha ez megvan, akkor már egy jó nagy lépéssel előrébb vagy. Nem azt mondom, hogy álmodd meg a ruhádat, de legalább a fazont érdemes kiválasztanod.
img_3366.jpg

Nagyon fontos szabályok, amiket a ruhaválasztásnál tarts be:

  1. Először is, válassz ki több szalont – de ne túl sokat, ideális esetben 5-6. A legtöbb esküvői ruhaszalonnak van saját weboldala és a ruhák többsége fent is van. Így mielőtt betipegnél a szalonba, már ki tudod választani, hogy milyen ruhákat szeretnél felpróbálni.
  2. Még, ha a pénztárcád nem engedi, akkor is sétálj be egy drágább szalonba is és próbálj fel ott is ruhát, hogy lásd és érezd a különbséget. Sőt, az is lehet, hogy megnyugszol, hogy a drágább ruhák közül nincs is olyan, ami ínyedre való.
  3. Ne válassz olyan ruhát, amibe úgy érzed, hogy majd belefogysz, vagy máshogyan bele formálódsz. Bár az esküvői stressz biztosan leszed rólad néhány kilót, de ne erre alapozz.
  4. Válassz jó minőséget! Egy jó menyasszonyi ruha puha, kellemes tapintású, jó érzés viselni. Ha egy műanyag ruhára esik a választásod, abba könnyen beleizzadsz, irritálni és zavarni fog egy pár óra viselés után. Továbbá a fotókon is egyből ki lehet szúrni a műanyagot, a túl fénylő anyag önmagáért beszél. Ha még drágább is az ideális ruha az elképzelt összegnél, ne sajnáld rá a pénzt, mert ez az élmény egy életre szól. Ne a ruhán spórolj, mert az a cél, hogy Te a legszebbnek érezd magad az esküvődön.
  5. Soha ne rendelj netről menyasszonyi ruhát! Bár nagyon csábító a sok külföldi webshop, ami potom pénzért kínálja a ruha rengeteget, de nagyon mellé lőhetsz. Egyrészt a fotó szinte soha nem fog megegyezni a valódi kinézettel. Hiszen az anorexiás modelleken minden  egyformán néz ki, másrészt a photoshop csodákra képes, így a szerencsétlen ruhából is egy mennyeit lehet kreálni. Másrészt a minőséget meg kell fizetni, így az olcsó menyasszonyi ruha biztosan olcsó anyagból is készült. És ismét a műanyagnál tartunk. Ugye te sem szeretnél nejlon zacskóban esküdni?
  6. Mindenképpen próbálj fel több fazont, mert lehet, hogy amit elképzeltél, az mégsem lesz az ideális választás. De ne vidd túlzásba sem. Ha már te is a tizedik szalonból sétálsz ki, akkor állj meg és gondold végig az eddigi szalonokat, hogy milyen ruhák voltak szimpatikusak. Lehet, hogy nálad már a bőség zavara áll fenn és ezért nem tudsz dönteni. Tarts inkább 1 hét szünetet a ruha keresésnél, így ismét visszatér majd a megfelelő döntésképességed.
  7. Csak akkor varrasd a ruhádat, ha úgy érzed, hogy egy kreatív ruha designer veszett el benned, értesz a textíliákhoz, továbbá, ha sehol sincs olyan ruha, ami az igényeidet kielégítené. Csak azért sose varrass ruhát, mert spórolni akarsz és egy távoli ismerős is ezt tette és állítólag milyen jó lett. Hidd el, senki sem fogja utólag bevallani, hogy megbánta, hogy varrata a ruháját. Továbbá itt is az érvényes, hogy a minőséget meg kell fizetni, már pedig egy elit, egyedileg tervezett és varratott ruhát valóban kevesen tudnak megfizetni.
  8. Mindenképpen csakis azt a ruhát válaszd, ami számodra a tökéletes. Ne a szalon eladója, vagy a legjobb barátnőd döntsön helyetted. Ez a te Nagy Napod, így neked kell viselned, neked kell a tökéletességet érezni. Ha megtaláltad az ideális ruhát, akkor ne hagyd magad lebeszélni róla, hanem foglald le.
Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr838395516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2016.05.04. 14:16:56

Sziasztok! Legjobb barátnőmnek most lesz nem sokára az esküvője. Mindent elintéztek már, a ruháját együtt választottuk ki, és igen, egyszerűen gyönyörű! A napokban beszélgettük, hogy smink tippje viszont még nincs. Aztán a nagy beszélgetésben egyszer csak felvetette, hogy lehet nem a sminkelésért fizetne, hanem akkor inkább részt vesz egy szempillafestésen, fizet azért a kezelésért, és akkor ezzel a későbbiekben a reggeli szempillaspirálozással járó macera is elmarad. Mit gondoltok erről? Megígértem neki, ha valóban így dönt, én állom a kezelést! Róluk tudtok valamit? estheticline.hu/szempilla-es-szemoldok/
süti beállítások módosítása