5 dolog, amit a kismamák utálnak

feb10

A filmekben mindig mosolygós kismamákat mutatnak, akik boldogan számolják vissza a perceket a baba születéséig és állandóan simogatják a pocakjukat. A várandosság nehézségeiről és valódi velejáróiról kevés szó esik. Ezeket az ember csak akkor tapasztalja meg, ha maga is átéli. Természetesen a baba születése valóban, semmihez sem hasonlítható, csodálatos esemény. Azonban van néhány dolog, amivel szerintem minden kismamát előbb-utóbb ki lehet kergetni a világból, ezért ezt a cikket mindenkinek ajánlom, tanulságnak.

Íme néhány kérdés és tevékenység, amivel minden kismamát ki lehet kergetni a világból.

  1. Fiú vagy lány?
    dominika.jpg
    Az elején, ez a kérdés természetes, legalábbis rokonoktól, barátoktól, esetleg munkatársaktól. De amikor vadidegenek elkezdenek érdeklődni, akkor értetlenül állsz és csodálkozol. Hogy most egy fornetti árusnak nem mindegy, hogy ki lakik a pocakodban? Az igazság az, hogy ez mégis csak magánügy. Hisszük vagy nem, de igenis van olyan anyuka, aki a baba születéséig nem akarja megtudni a baba nemét. Illetve előfordul olyan is, hogy a baba fekvése miatt, csak a terhesség utolsó harmadában, vagy még akkor sem tudják biztosan megmondani, hogy mi is a baba neme. Minden esetre ezzel a kérdéssel ne fárasszuk a kismamát, ha nem közeli ismerősünk.

  2. Mennyit híztál?
    Úgy gondolom ezzel a kérdéssel minden kismamát a végtelenségig fel lehet idegesíteni. A terhesség egy olyan testi változás, ami így is, úgy is testsúly növekedést okoz, még a legvékonyabb testalkatú nőknél is. De nem kell még külön rá felhívni a figyelmét a várandós anyukának és emlékeztetni rá, hogy mégis mennyit hízott már a terhesség alatt. Éppen elég stressz ez így is neki, hogy mikor kapja vissza a régi versenysúlyát. "A mekkora hasad van!" megjegyzést is kerüljük, mert ez is rémületet kelt a kismamában. Netán tényleg ennyire kövér, vagy egy óriásbébit fog szülni...Ezt a kérdést kerüljük, helyette inkább dicsérjük meg, hogy milyen csinos kismama. Ez garantáltan jól fog esni neki.

  3. Idegenek simogatják a pocakot
    Attól, hogy valaki terhes még nem ok arra, hogy többet “fogdossák” a hasát. Sőt, kifejezetten idegesítő, amikor sorban meg akarják érinteni a növekvő pocakot. Sajnos néha vadidegenek is bepróbálkoznak ezzel, mintha valami cirkuszi mutatvány lenne a várandós has. Gondoljunk bele, hogy a kismama hasa egy intim dolog, az anya és a születendő gyermeke között, nem vágyik arra, hogy boldog, boldogtalan hozzá érjen és ezt tartsuk tiszteletbe. natalie_pocakosan.jpg

  4. Mi lesz a gyerek neve?
    Már említést nyert az a tény, hogy valamikor a terhesség végén derül fény, hogy milyen nemű lesz a baba, az pedig, hogy mi lesz a neve, valóban az utolsó hetekben szokott eldőlni. Még rosszabb a helyzet, ha már tudjuk a nevet és még kapunk hozzá váratlan kommentet, hogy “juj, a nagyanyámat is így hívták…” Vagy érkeznek a kéretlen reagálások, hogy mit is gondolnak erről a névről,miért jó vagy nem. Ilyenkor a kismama, ha van egy kis humorérzéke megtréfálhatja a kérdezőt és direkt mondhat valami extra vicces – vagy éppen lehetetlen nevet - és utána jól szórakozhat a kérdező reakcióján. :) De higgyék el, hogy egy idő után ez a kérdés is nagyon fárasztó lesz. Mindenesetre tartsuk tiszteletbe, hogy a kismamának milyen név tetszik és ne fűzzünk hozzá negatív megjegyzéseket.

  5. Végül, de nem utolsó sorban, a kéretlen “jó tanácsok”
    Amikor terhes vagy, néha olyan is próbál “jó tanácsokkal” ellátni, aki életében nem volt terhes és még gyereke sincsen. Néhány férfi meg kifejezetten okosnak érzi magát a terhességi témában – ez egyelőre rejtély marad, hogy miért. Bárhogyan is legyen, szerintem ez a legrosszabb dolog. Tartsuk tiszteletbe a kismamákat, hiszen ők hamarosan anyukák lesznek és biztosan van már saját elképzelésük, hogyan és mit szeretnének csinálni. Ha pedig nem tudják, majd meg fogják kérdezni egy olyan illetőtől, akinek a véleménye valóban számít.

Ha kedveskedni akarunk egy kismamának, akkor a fenti 5 pontot kerüljük el és helyette inkább dicsérjük meg, vagy kényeztessük valami bókkal, netán kedves gesztussal és/vagy ajándékkal.

Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr888380294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása