Kis kapcsolathatározó szerelmes pároknak! Ezt mondja rólatok az alvásotok.

feb07

Ti milyen pozícióban tudjátok legjobban kipihenni magatokat? Szorosan összebújva, esetleg az ágy két, egymástól távol eső szélén? Netán olyan pózban, amit nem lehet ilyen egyszerűen leírni? Egy elemzés szerint ez sokat elmond a párkapcsolatokról.

alvas_1.jpg

 

Nézzük, miről is árulkodnak az alvás közben elfoglalt pozíciók, vagyis milyenek vagytok az ágyban? :)

Kanál

Magyarul inkább a "kis kifli-nagy kifli" kifejezéssel szoktuk illetni ezt az alvási módot. A pszichológusok szerint ez a leggyakoribb szundi-pozitúra a 3-5 éve együtt élő párok esetében. Ha a nő háttal alszik a párja ölelő karjában, akifli.PNG szakemberek szerint azt jelenti, hogy elsősorban érzelmi biztonságra van szüksége, nem feltétlenül az erotikus közeledést várja a társától.

Nászutas polip

Ebben a pozícióban egymással szemben, a lehető legszorosabban, minden testrészt minden testrésszel összefonva alszik a pár. Akár a mézeshetek idején, amikor a test valamennyi négyzetcentiméterét a szerelmünk kompatibilis részével akartuk összekötni. Ez már nem olyan gyakori alvási mód, mint az első. Azért is, mert felettébb kényelmetlen egész éjjel összegabalyodva pihenni, s egymás hortyogó-szuszogó orrához-szájához túl közel lenni.

Tetőcserepek

Ez a pozitúra a pszichológusok szerint az alá-fölérendeltségi viszonyról, valamelyik fél égig érő egójáról szól. Általában a férfi a hátán fekszik, a nő pedig kicsit lejjebb csúszva, szintén háton, társa vállán pihenteti a fejét. A férfi erőt sugározhat, kvázi védelmezi partnerét, aki ezzel is jelzi, hogy szüksége van az óvó-védő karokra. 

Édes bölcső

Ez a 3-mas pont intimebb, bensőségesebb variációja, amikor is a nő hason fekszik, s úgy bújik bele hátán fekvő párja ölelő karjába. Abszolút bizalomról, összeszokottságról, bensőségességről árulkodik ez a pozíció.

Lazább póráz

2.PNGEz az 1. pontban emlegetett Kanál nagyobb távolságot tartó változata. A két „kifli” azonos pozícióban, de egymástól már jóval távolabb helyezkedik el, s csak a hátul lévő fél keze ér hozzá párja vállához, vagy a lábak lépnek interakcióba egymással. Ez a sokéves házasságok leggyakoribb alvási módja.

Lábölelés

Ebben az esetben már nincs összegabalyodás, két külön félről és két külön alvási ritmusról beszélhetünk. A férfi általában a hátán fekszik, jobbra néz. Az ágy másik felén lévő nő hason alszik, balra néz, de a lábak még egymáson nyugszanak. Ez a pozitúra már az összeszokottságról, kényelemről, a közösen kialakított rituálékról árulkodik.

Igyekvő

Ez már mindenképpen a függőséget mutatja. Ez is Kanál pozitúra végeredményben, de az egyik fél erősebb ragaszkodását jelzi. A pár egyik tagja átöleli a másikat, akár úgy is, hogy áttolakszik a másik térfelére. Az átkarolt fél passzívan tűri ugyan a ragaszkodást, de nem viszonozza az érintést. Ez lehet a passzív alany érzelmi eltávolodásának a jele is, vagy csak a fáradtság, szuverenitás-igény kifejeződése. Jó néhány év után már kiismerjük párunk testbeszédét, s tudunk olvasni a jelekből.3.PNG

Zen

Az évtizedek óta együtt élő párok már nem bizonygatnak egymásnak semmit. Kialakították a kapcsolatban a saját territóriumukat, szokásrendszerüket, mely az alvás terén is megmutatkozik. A Zen pozícióban a felek egymásnak háttal alszanak, de ugyanabban a pózban, s a fenekük ér össze. Ez a szuverenitásról, a szabad felségterületről, de a tomporok érintkezése miatt az otthonos ragaszkodásról is szól.

Távolodó

Ez az Igyekvő elidegenedett változata. Amikor az egyik fél az ágy egyik felén, a másik pedig a másik felén alszik, egymástól elfordulva, semmiféle kontaktusra nem várva a másiktól. Harag? Szomorúság? Érdektelenség? Ha a pár valamely tagja nem tud éjjel aludni, érdemes feltennie ezeket a kérdéseket magának magukról. Vajon mit üzen a nagy űr a közös ágy közepén?

Rák

4.PNGEz a pozíció azért kapta a Rák elnevezést, mert az egyik fél folyamatosan hátrál alvás közben, míg egyszer csak vége a fekvőhelynek, s könnyen a padlón találhatja magát. A pszichológusok hajlamosak ebbe a viselkedésformába a kapcsolat komoly krízisét belemagyarázni, ám előfordulhat, hogy a partner – vagy az éjszaka a házaspár között a saját szobájából megjelenő kiskorú – annyira „erőszakos” helyfoglaló, annyira nyugtalan alvó, hogy az éberebb fél kénytelen folyamatosan kisebb és kisebb helyen összehúzni magát az ágy szabad pontjain. 

Érdekes olvasnivalónak mindenképp jó ez a kis összeállítás, de óva intenénk mindenkit, hogy házassági válságot vizionáljon azért, mert a párja 15 év után nem úgy viselkedik lámpaoltás után, mint egy Nászutas polip.

Pihentető programokat keresel, ahol biztosan jól fog esni az alvás? Fogadj el tőlünk pár tippet és nézd meg őket ITT!

(Forrás: http://www.igenelet.hu/cikkek/ahogy-osszebujtok-olyan-a-kapcsolatotok)

 

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr188367324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása