No para Ara; I. rész

jan26

Készülődés a Nagy Napra, avagy megmutatjuk neked, hogy ne kapjál sokkot a következő időszakban, amíg az esküvődre készülsz! ;) 

_9870b26e53cd78f0fde5244c2f01a2eab32ba84b8c6bc126cf_pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Azt mondják, hogy minden nő kislány kora óta álmodik arról, hogy egyszer gyönyörű, hercegnős – vagy inkább mondjuk  menyasszonyi – ruhában végig vonul az oltárhoz és mindenki őt fogja csodálni. Igen ám, de az odáig vezető döcögős útról senki sem mondja el a kis álmodozó hercegnőknek, hogy milyen nehéz lesz.

Na, nézzük.. ;) 

Először is, mikor házasodjunk meg?

Ez az első kérdés, ami bennünk felmerül. 20, 30 vagy 40 évesen? Nos, erre a válasz az, hogy akkor, amikor úgy érezzük, hogy megtaláltuk az igazit és valóban el tudjuk képzelni a párunkkal az egész hátralévő életünket. Az, hogy hány évesek vagyunk, vagy éppen mióta tart a kapcsolat, vagy épp van-e elég pénz a bazi nagy magyar lagzira, ez mind mellékessé válik, ha valóban szeretjük a másikat és tényleg csak arra vágyunk, hogy ő legyen a férjünk/feleségünk.

Tételezzük fel, hogy minden adott, hogy megházasodj, imádod a párodat, rózsaszín ködben látod az egész jövőt, esküvő, tökéletes gyerekek, kertes ház, két kutya övezi a jövőképedet… Nos, akkor jöhet az esküvő megtervezése.

Első körben határozzuk meg, hogy mit is szeretnénk pontosan – milyen nagyságú és stílusú esküvőt, valamint valóban mennyit tudunk rászánni anyagilag. De kezdjük az elején: döntsétek el, hogy valóban kit akartok meghívni – hidd el, hogy itt lesznek az első viták, hiszen valamelyikőtök meg akarja hívni még a legtávolabbi rokont is, akit kb. 4 éves kora óta nem látott, dehát a Burbacson lakó Mari néni sütötte a legfinomabb pogácsát gyerekkorodban…. Aztán jönnek a barátok, hiszen nem csak a barátok, hanem a párjuk is jön, a gyerekük, netán az egész család. Szóval vegyétek figyelme azt, hogy hány főt szeretnétek valójában és ez alapján mérlegeljetek és szortírozzatok. A legegyszerűbb, ha eldöntitek, hogy kicsi, közepes vagy nagylétszámú esküvőt szeretnétek. Csak hogy tisztában lássatok kis létszám 50 főig értendő, közepes 50-150 között, ennél nagyobb létszám esetében pedig Bazi nagy Magyar lagziról beszélünk. Addig is, amíg az első veszekedéseken túl vagytok, mindenképp csináljatok egy közös kikapcsolódó programot, hogy csillapodjanak a kedélyek – vegyetek részt egy páros masszázson. Most, hogy újra ellazultatok és visszatért a mámorító rózsaszín köd az elmétekbe jöhet a következő lépés.

Tegyük fel, hogy eldöntöttétek, hogy hány főt szeretnétek, akkor jöhet a stílus és a helyszín kiválasztása. Hiszen a létszám nagyjából meg is határozza, hogy az esküvő nagysága hol valósítható meg. Bazi nagy magyar sátras lagzi? Vagy elegáns kastélyszállót gondoltatok? Nyilván, ha ketten kétfélét képzeltetek el, akkor nehéz lesz a döntés, de ismét próbáljátok felmérni az igényeiteket, illetve megegyezni, hogy kinek mi a fontosabb. Tudnotok kell, hogy a népszerűbb helyszíneket valahol már két évre előre is lefoglalják, így érdemes időben elkezdeni a készülődést. Tegyük fel, hogy a helyszín a menyasszonynak fontosabb, a vőlegénynek pedig határozott elképzelése van a vőfélyről, vagy a programról, így mindenképpen kössetek kompromisszumot, ha nem tudtok dűlőre jutni. Ehhez nyújt nagyszerű segítséget egy hétvégi kikapcsolódás Hajdúszoboszlón vagy Egerben, ahol nyugodtan és békében meg fogjátok tudni beszélni a részleteket.

Mi legyen a dátum?

Ez egy sarkallatos pont, hiszen 10-ből 9 menyasszony biztos, hogy nyári dátumot fog mondani, hiszen mi lehet szebb egy napsütéses, virágos napnál? Azonban érdemes figyelembe venni, hogy semmi se garantálja, hogy egy júliusi vagy augusztusi napon sütni fog a nap és akár októberben is vannak kellemes hőmérsékletű és napsütéses napok. Lehet, hogy egész nyáron az összes hétvégén szakadni fog az eső, ősszel pedig verőfényes napsütés fog kényeztetni titeket. Nyilván, ha ragaszkodtok a nyári időponthoz, akkor a helyszín foglalása minimum egy évvel előtte kell, hogy megtörténjen. Addig is megnézzük a pro és contrákat az évszakokat tekintve.

Téli esküvő: a hideg ellenére, mégis nagyszerű lehetőségeket rejt. Aki hosszú-ujjú ruhában, esetleg boleros változatban tervezi az esküvőjét, akkor a téli időszak lesz a legalkalmasabb. Valamint, ha fedett helyszínen tervezitek az esküvői fotózást, a tél ilyen szempontból tökéletes választás. A hideg miatt a társaság az esküvőn egyben marad, hiszen ki akar kimenni a hidegre ilyen időben. További plusz, hogy szükség esetén a részeg vendégeket azonnal ki fogja józanítani a friss téli levegő. :D
A helyszín választásnál valószínűleg ebben az időszakban van a legkevesebb foglalás, így ha elcsúsztatok a tervezéssel, a téli esküvő valószínűleg hamarabb megvalósulhat. A virágok azonban horror áron kaphatóak, hiszen a nagyrésze import áru lesz ebben az időszakban.

Tavaszi esküvő: kellemes idő, sőt nappal kifejezett nyári melegre is számíthatunk, így a nyitottabb esküvői ruhák is szóba jöhetnek. Rengeteg nyíló virág, gyönyörű tájképek a természetben, így egy kinti fotózást is bátran bevállalhatunk, sőt érdemes is. Akár egy fedett kinti helyszín, sátras formában is már szóba jöhet, valamint további plusz, hogy a vendégek nagy része ráér, hiszen a szabadságolások nagy része nyáron van. Azonban, tavasz közepén kb. áprilisban kezdődik a legtelítettebb esküvői szezon, így sietnünk kell, ha határozott elképzelésünk van ezzel kapcsolatban.

_681cb6e219bd4a5dfd16aef5e230b9ea685b863021761a81cb_pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Nyári esküvő: nyilván a legtelítettebb esküvői szezon. Általában nappal forróság, így számítanunk kell arra, hogy izzadt vendégek lesznek – a fotókon is -, akik sokat isznak, akár alkoholt, akár üdítőt. Valamint kerülni kell a könnyen romlandó ételeket, hiszen nem akarjuk, hogy tömeges hasmenés kapja el a vendégsereget a napon sütkérezett majonézes sonkatekercsek miatt. Nyilván a nyári melegnek is megvannak a maga előnyei, bármilyen kinti sátras megoldásra is. De azért senki se válassza a nyári hónapot, mert naivan azt hiszi, hogy tutira jó idő lesz, mert ezt senki sem tudja nekünk előre garantálni.

Őszi esküvő: az idő kellemesebb, enyhébb, de még nem túl hideg – ha szerencsénk van -, akár egy külső helyszíni fotózást is bátran betervezhetünk. Lehet kinti és benti ceremónián is gondolkozni, ruha tekintetében is bármi szóba jöhet. A vendégek sem lesznek túl izzadtak, vagy túl alulöltözettek sem. Ami talán a hátránya lehet, hogy a virágok már ebben a szezonban drágábbak, így vegyük figyelembe, hogy ez mennyire befolyásolja a választásunkat vagy a helyszíni dekorációnkat. Továbbá érdemes figyelembe venni egy olyan helyszínt, ami az esti mulatozáshoz kellemesebb meleget is biztosít a vendégek számára, hiszen ilyenkor már nagyon lehűl a levegő.

Kíváncsiak vagytok a cikk második részére is? Folytatása következik.. :) 

Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr708316806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása