Arcformák és a hozzájuk illő frizurák

dec23

Amikor a fodrásznál ülünk, sokszor bizonytalanok vagyunk, hogy mi az, ami majd szuperül fog állni, így sokszor csak találomra választunk ki egyet. 

shutterstock_129125753.jpg

A megfelelő frizura kiválasztásánál fontos tudnod, hogy milyen az arcformád, hiszen ennek tudatában „csalhatsz” is picit: optikailag vékonyíthatod, kiemelheted a szemeidet, hangsúlyozhatod tehát a pofid egyedi vonásait.
Összegyűjtöttük most neked az arcforma típusokat a jellemzőikkel együtt, így azt is megtudhatod, hogy melyik az, amelyik neked jól áll!

Szív alakú

sziv.jpgSokszor azonosítják a hosszúkás arcformával, itt azonban a homlok a legszélesebb pontja az arcnak és az áll felé keskenyedik. A cél az állak optikailag történő szélesítése.

Ami jól áll neked: a félhosszú és a vállig érő fazonok.

 

 

Hosszúkás formák

hosszukas_arc.jpgVékony, hosszú arc, magas homlok és alacsony járomcsont jellemzi ezt a típust. Cél az arc szélesítése, rövidítése.

Ami jól áll neked: kifejezetten jól fog állni a Kleopátra-fazon, de a rövid formákkal érdemes próbálkoznod, ugyanis a hosszú haj még tovább "nyújthatja" az arcod. 


Szögletes arc

szogletesarc.jpgSzélesebb homlok, határozott állvonal és kiugró arccsont. Fontos az erős vonások lágyítása.

Ami jól áll neked: sem a túl rövid, sem pedig a túl hosszú haj nem előnyös a számodra, de az oldalra fésült, fokozatosan hosszabbodó frufru jól fog állni. Kísérletezhetsz még a teli frufruval is, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl határozott.

 

 

Ovális arc

ovalisarc.jpgA divat és smink nagyjai ezt az arcformát tekintik ideálisnak, ugyanis arányai miatt rendkívül jól alakítható és sminkelhető.
Ehhez a típushoz gyakorlatilag minden frizura passzol, mégis a hátrafésült vonalak emelik ki ezt a tökéletes arányosságot. 

 

 


Kerek arc


kerekarc.jpgSzéles áll és homlok, nem feltűnő járomcsont. Cél az arcforma hosszítása és a járomcsont kiemelése. 


Ami jól áll neked: ha kedveled a merészebb megoldásokat, akkor nyugodtan választhatod az elől hosszabb, hátul rövidebb formát. A teli frufrut és a Kleopátra-fazont viszont jobb, ha kerülöd!

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr828194158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása