Mit árul el rólad a kézírásod?

sze18

Kézírásunk, akárcsak gesztusaink vagy testtartásunk számtalan dolgot képes közvetíteni másoknak. Az, hogy hogyan tesszük az "I"-re a pontot, vagy hogyan húzzuk át a "T" betűt akár 5000 különböző személyiségjegyről is árulkodhat. Most összeválogattunk néhány fontosabb szempontot, amit képzett grafológusok is használnak az írás elemzésénél.

iras.jpg

Milyen nagy betűkkel írsz?

Meglepődnél, ha meglátnád mit mond el rólad egy íráselemzés. Tudtad, hogy a nagy betűk extrovertált, tehát külvilág felé forduló, míg a kis betűk introvertált, tehát befelé forduló személyiségre utalnak? Felteheted a kérdést, mi van akkor ha átlagos betűket használok? Nos, ez azt jelenti hogy erős összpontosításra és koncentrációra vagy képes.

handwrite1.jpg

Mennyi helyet hagysz a szavak és a betűk között?

Azok az emberek, akik nagy helyet hagynak ki általában élvezik a szabadságot és a függetlenséget, miközben azok akik összepréselik szavaikat inkább mások társaságát élvezik. Ha a szavak teljesen össze vannak zsúfolva, akkor az írásszakértők szerint könnyen tolakodó tudsz lenni vagy szereted összezsúfolni a tömeget.

Mennyire nyomod a tollad a papírra?

Amíg az erősen odanyomott tolt feszültséget és haragot mutathat, a közepes erőkifejtés az elköteleződést sejteti. A lágyan író emberekre leginkább az empátia és az érzékenység jellemző, de még jelezheti akár az életerő, a vitalitás hiányát.

banner_wellness.jpg

Hogyan teszed fel a pontot az "i"-re?

A grafológusok úgy vélik, hogy azok az emberek, akik magasra rakják a pontot, azoknak nagyon aktív a képzelőerejük. Akik inkább közelre teszik, az azt sugallja, hogy szervezettebbek és részlet-orientált a gondolkodásmódjuk. Ha a pont egy kissé inkább balra húz, akkor halogatós vagy, valamint ha pont helyett egy kört rajzolsz, akkor játékos és gyermekszerű tulajdonságaid vannak.

blog_alairas.jpg

Mennyire olvasható az aláírásod?

Eszerint írd alá a szükséges dokumentumaidat: Az olvasható kézírás magabiztosságot mutat, valamint, hogy jól érzed magad a bőrödben, míg a nehezen olvasható vagy olvashatatlan kézírás inkább a zárkózottságot és a nehezen kiismerhetőséget jelképezi. 

Merre dőlnek a betűid?

Tudtad, hogy nagyon sokat elárul rólad, hogy milyen irányba döntöd írás közben a betűket? Amennyiben inkább jobbra billennek a betűk az azt jelenti, hogy szeretsz új embereket megismerni és együtt dolgozni velük, viszont ha inkább bal irányt vesznek, akkor jobban szeretsz egyedül lenni. A balra dőlő betűsek ezen felül általában zárkózottak és magukba fordulóak.

Hogyan húzod át a "t" betűt?

A "t" betűid nagyon sok mindent elárulhatnak rólad az írás specialisták véleménye szerint. Ha hosszú vonallal húzod keresztbe a "t" betűt, akkor elhatározott és lelkes személyiség vagy, valószínűleg talán egy kicsit makacs is. Ha az áthúzásod rövid, az jelezheti a lustaságot. Ha a vonalad a "t" betű teteje felé közelít inkább, az azt mutatja, hogy sok célkitűzésed van és magasra törsz, míg ha ezek inkább lejjebb vannak, akkor lehet hogy  ideje feljebb emelned a szintet magaddal szemben, mivel valószínűleg nem túl magasak az elvárásaid.

Milyen a kis "l" betűd hurokja?

Ha az "l"betűd hurokja széles és telt, akkor valószínűleg nyugodt és spontán személyiség vagy, míg a szűk hurok jelentheti, hogy visszafogod magad.

blog_baratok.jpg

Miként írod az "y" alját?

Az "y" aljának írásformájának sokatmondó jelentése van a személyiségedet illetően. A széles, terjedelmes hurok azt mutatja, hogy nagy baráti köröd van, de ha inkább vékonyka, akkor valószínűleg erősen megválogatod, hogy kiket engedsz magadhoz közel. A rövid hurok azt jelenti, hogy szeretsz az otthonodhoz közel maradni, ezzel szemben a hosszú kalandvágyat jelez.

Hegyesek vagy kerekdedek a betűid?

A kézírásod hegyes vagy kerekebb módja is beszédes jeleket küldd rólad. A hegyesebb betűk az intelligens embereket jellemzik, akik talán sok agressziót visszatartanak. A kerekded írásmód kreativitást és művészi beállítottságot mutat.

Milyen gyorsan írsz?

Ha inkább gyorsíró vagy, akkor egyértelműen nem szereted pazarolni az időt és akár türelmetlen is lehetsz. Ha ráhagyod az időt, hogy leírd amit szeretnél akkor, magabiztos, önálló és szisztematikus beállítottságú vagy, így az orvostani tanulmányok akár Neked valóak is lehetnek.

blog_liar.jpg

Lehet, hogy hazudsz...

Írásszakértők szerint abban az esetben, ha az írásod dőltsége vagy az írásképed bármelyik aspektusa drámaian megváltozik írás közben, akkor nagy esély van rá, hogy hazudsz. Megvagy! Emellett a családod dinamikája is közrejátszhat a jelenségben.

Összeérnek a betűid?

Ha írás közben a betűid összeérnek, akkor jelentheti azt, hogy nagyon logikusan gondolkozol és a döntéseid általában tapasztalaton és tényeken alapulnak. Azonban inkább dús fantáziájú, impulzív és a megérzéseiben, ösztöneiben bízó ember vagy, ha a karakterek nem érintik egymást.

Milyen gyakran használsz írásjeleket?

Az élet elég zavaros lenne megfelelő írásjel használat nélkül, de mikor lesz ez egy kicsit túl sok? Ha mértéktelenül használod az írásjelek tárházát, mint a sok felkiáltójel vagy többszörös pont, akkor érzékeny ember lehetsz. Emellett könnyen jelezheti mások fel a rögeszmés, megszállott viselkedésmintát, úgyhogy csak óvatosan!

blog_intorextro.jpg

Nyitottak vagy zártak az "o" betűid?

Valószínűleg nem gondolsz erre túl gyakran, de az, ahogy az "o" betűid megjelennek a papíron nagy jelentőséggel bírhat a tulajdonságaidat illetően. Ha általában kerek és zárt "o" betűket kanyarítasz, akkor inkább szeretsz egyedül lenni és introvertált típus vagy. Ha az "o" inkább nyitva szokott lenni, akkor te magad is nyitott vagy és nagy eséllyel szociálisabb és extrovertáltabb. Mindegy hogy introvertált, vagy extrovertált vagy, mind a kettőnek sok erőssége van!

Hogyan írod az "e" betűid?

Keskenyek vagy nagyok az "e" betűid? A keskeny írásmód azt tükrözi javarészt, hogy szkeptikus vagy és nem igazán befolyásolnak az érzelmek. Ha úgy veszed észre, hogy az "e" betűk általában nagyobbak, akkor inkább nyitott gondolkodásmód jellemez téged, és hogy szereted kipróbálni az új dolgokat.

Te mit tudtál meg magadról?

Szerző: DD Réka

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6216196698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása