Hogyan legyél Bear Grills - avagy hogyan élj túl veszélyes helyzeteket

aug24

Mindenkinek kötelező elolvasni, sosem tudhatjuk mit hoz az élet! Érdemes felkészülni mindenre, mielőtt még bekövetkezik a baj! Nem, nem tűzgyújtásról és sátorépítésről lesz szó! Olyan tippeket hoztunk el Nektek, ami segíthet átvészelni (akár túlélni) egy-két nagyon necces szitut!

fireplace-1548786_960_720.jpg

A túlélésért kattints!

Sosem lehet tudni mit hoz az élet, ezért alkalom adtál nem árt utána olvasni egy-egy dolognak. Mi megtettük ezt helyettetek, Neked csak annyi a dolgod, hogy emlékezz ezekre a praktikákra!

 

1.) Ne szórakozz az automatákkal!

Éhes vagy, és nincs kedved leszaladni a boltban? Remek! A munkahelyeden van lent egy rágcsi-automata. Bedobtad azonban az aprót és semmi nem történik. Mit teszel? A helyes válasz erre az, hogy SEMMIT! Csak 1978 és 1995 között 37 ember halálát okozták ezek a gépek. Felesleges ilyenkor könyékig felnyúlni és kihalászni a kedvenc chipsedet!

Mit ne csinálj: Ha nem adja ki a kívánt rágcsit a gép, hagyd ott!

Mit csinálj: Szedd össze minden energiádat, és rendelj inkább.

2.) Ne egyél havat, ha szomjazol

Nem csak azért, mert az erdőben egyik mackó sem árul torokfájás csillapítót. Kritikus helyzetben az ember logikusan azt hiszi, hogy mivel a hó vízből van, ezért jól csillapítja a szomjat. Ez sajnos nem így van, ugyanis ha a vadonba keveredsz télvíz idején a hó csak ront a helyzeteden. A hó lehűti a testedet, így rengeteg értékes energiát éget el, amíg megpróbál felmelegíteni. Meg lehet inni a havat, de előtte várd meg, amíg elolvad.

Mit ne csinálj: Ne edd meg a havat.

Mit csinálj: Olvaszd fel fogyasztás előtt.

3.) Óvatosan a létrákkal

Már kiskorunkban azzal menőztünk, ki meddig mer felmenni a létrára (unalmas gyerekkorom volt). Felnőtt korban, azonban ha tetszik, ha nem, használunk kell őket különböző okokból. Tudtad? Már 700 ember meghalt létra használata közben.

Mit ne csinálj: Ne cipelj soha, semmit létrán.

Mit csinálj: Ha tényleg nagyon muszáj, és csakazért is meg akarod mutatni hogy ez nem így van, használj oylan segédeszközt, ami segít a cipelésben.

4.) Tűzoltás ha főzöl

Ha az olajos edényt egy kis ideig is őrizetlenül hagyod, pillanatok alatt felgyulladhat a forró nap sugaraitól. Ilyenkor soha ne vízzel oltsd el, mert a lángok sokkal nagyobbra nőnek, és terjedni is fog, ahogy az olajos lángok kipattognak az edényből. Ha a tűz csak kicsi, szódabikarbónával elolthatod, ha pedig az már kevés, érdemes valami pamut anyagot rádobni. Ha nem figyeltél volna kémia órán: a tűz oxigén nélkül nem tud égni, a ruhadarab pedig elfedi azt tőle. Erre az esetre érdemes egy pamut konyharuhát bedobni a piknikkosárba.

Mit ne csinálj: Ne hagyd őrizetlenül az edényt, és ha ki is gyullad véletlenül se oltsd vízzel! És ne is pisild le! Remélem ezt taglalnom sem kell.

Mit csinálj: Hordj magadnál pamut anyagot, vagy valami olyan textíliát, ami elfedi az oxigént a szemét tűz elől.

5.) Ha valami mélyen megvág

Természetesen, ha beléd áll például egy üvegszilánk fontos, hogy minél hamarabb eltávolítsuk a bőrből. Ha azonban a seb nagyon mély, nem szabad hozzányúlni! Ha az ereket is megvágta az éles tárgy, annak kihúzásával nem lesz semmi, ami betapassza, és elkezd vérezni. Az elvérzés kockázata elkerülése érdekében hagyd benne az éles tárgyat a sebben, amíg segítség nem érkezik mentők személyében!

Mit ne csinálj: Ne vágd meg magad. Ha viszont már megvágtad, és mély a seb, ne húzd ki a támadód!

Mit csinálj: Hívj segítséget.

 Maradj biztonságban, maradj életben! :) survival GIF

Likeolj minket facebookon, hogy tuti ne maradj le semmiről! 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7912776894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása