8 tipp hogyan kezeld a mérget avagy hogyan ne bánts meg másokat ha ideges vagy

aug08

Őszinte leszek, saját magamnak kerestem megoldást arra, hogy a tányértörést hogy tudom lecserélni valami emberibb módszerre. Gondoltam akadnak hölgy (vagy férfi, nekem mindegy) társaim, akik szintén ebben a cipőben járnak, és tudják hasznosítani ezeket a jó kis tanácsokat a mindennapokban. Természetesen a lelki béke a fő cél, de az sem baj, ha nem hívnak többé hisztigépnek. 

angry-2191104_960_720.jpg

A tippjeimért kattints!

1.) Gondold át mit mondasz, mielőtt megszólalsz

Számomra ez a legnehezebben kivitelezhető tanács. Még nyugodt állapotban is nagyon nehéz összeszedett mondatokat mondanom, nemhogy akkor, amikor feltudnék robbanni. Na de: A dühöd hevében gyakran csúszhat ki olyan a szádon, amivel rettenetesen megbántod a másikat és később meg is bánsz. Kicsit higgadj le, és szedd össze mit szeretnél mondani, mi a célod a beszélgetéssel. 

2.) Ha már lenyugodtál, add ki az érzelmeid

Na persze nem tányértöréssel és ordibálással ( :( ). Ha már tisztán tudsz gondolkodni, és összeszedted az érveid, mond azt el a vitapartnerednek magabiztosan, érthetően. Koncentrálj arra, mi az ami frusztrál, és hogyan tudjátok együtt megoldani, ne ócsárold vagy bántsd meg a másikat közben, mert ezzel a probléma nem fog megoldódni. Hiába esik nagyon jól hidd el, nem éri meg, és tényleg megbánod.

3.) Néha tarts egy kis pihenőt

A délutáni csendes pihenő nem csak az óvodásoknak jár. Néha pihenj le egy kicsit és tölts egy kis időt magaddal. Ilyenkor van időd átgondolni a dolgaidat, és miután átrágtad a témát lehet hogy rájössz, hogy nem is eget verő problémáról van szó, vagy Te is változtathatsz egymagad a helyzeten. Ha másra nem is jó, legalább kicsit pihensz. Már írtam arról, milyen borzasztó dolgok történhetnek Veled, ha nem alszol eleget. Ha még nem olvastad olvasd el, itt.

  angry mad computer anger GIF

4.) Próbáld meg magad megoldani a problémákat - úgy, hogy máshogy állsz hozzájuk

Felesleges minden apró semmiségen idegeskedned. Persze, vannak helyzetek, amikor nem tudjuk megállni, de a mindennapokban állandóan előtörő agresszió és düh senkinek nem jó. Ha apró dolgokon húzod fel magad, próbáld meg magad orvosolni a problémát úgy, hogy máshogyan közelíted meg azt. Például: idegesít, ha a gyerek nem pakol el maga után. Zárd be az ajtaját, és gondolj arra, hogy még kicsi, és ő nem úgy áll a dolgokhoz ahogyan Te. Majd leülsz vele és elmagyarázod neki ez miért fontos, de annyit nem ér, hogy elkezdj üvöltözni lefekvés előtt. Igen, tudom ezt milyen nehéz a gyakorlatban kivitelezni, de próbálkozni azért lehet.

 5.) Kedvesség, tisztelet

Azt ugye tudjuk, hogy a Mi a baj? - Semmi! kezdetű beszélgetéseknek túl sok értelme nincs. Ez a hölgyekre jellemző a leginkább ezért - tisztelettel javaslom - hölgy társaimnak, hogy szokjanak (szokjunk) le róla. Próbáljuk meg elmondani a gondjainkat, méghozzá (erre is adok tippet) így: szedjük mondatba kis szívünk fájdalmát, így valahogy: "Rosszul esik Szívem, hogy nem segítettél a házimunkában" ahelyett, hogy "MINDIG MINDENT ÉN CSINÁLOK EBBEN A */%+*% HÁZBAN!". Hidd el, hamarabb érsz célt vele. 

 6.) Ne tarts haragot

Persze, attól mert az mondod, hogy Zsófi egy szemét, mert 2. osztályban kézen fogva látták életed szerelmével a szünetben, rossz ember még nem leszel. Próbálj meg felejteni és megbocsájtani, mert ha minden nap visszapörgeted magadban azokat az eseményeket amik fájnak vagy felhúznak, esélyt sem adsz magadnak a boldogságra. Hidd el, lesz még rengeteg "Zsófi" a jövőben is. Arról nem is beszélve, hogy a másik fél már azt sem tudja évek múltán miért nem köszönsz neki vissza a zebrán.

 angry the office screaming dwight rainn wilson GIF

7.) A humor gyógyszer mindenre

Persze, tudom milyen érzés mikor szétrobbannál legszívesebben és mond valaki egy eszméletlen szellemes poént és olyan gondolatok jutnak az eszedbe, hogy csak reménykedni mersz benne, hogy a közvetlen környezetedben senki nem gondolatolvasó. Próbáld meg elhumorizálni a dolgokat, vagy ha mérgedben összecsuklik a nyelved azért mosolyodj el magadon. Tényleg segít kicsit lazítani a feszültséget, és lehet hogy arra is rájössz, hogy egy aprócskát ici-picit talán!! elragadtattad magad és túlreagáltad a dolgot. Persze ilyen velünk nőkkel sosem fordulhat elő.

 8.) Stresszkezelő gyakorlatok!

Őszintén szólva, ha belegondolok arra hogy egy nő, aki éppen gyilkosságot tervez a fejében (nyilván túlzok), olyan ideges, leül szépen egy polifoam-ra törökülésben és hangokat ad ki, miközben a marka még mindig görcsös a stressztől elnevetem magam. De tényleg. Viszont emberek, ez hatásos módszer! Egy idő után azt is elfelejted miért voltál mérges, és mi is húzott fel. Jó egy kicsit kiszellőztetni a fejed, mert mi, a (méltóan) szebbik nem hajlamosak vagyunk idegesíteni saját magunkat apró dolgokon. Persze nem kell rögtön meditálni, találd meg a saját gyakorlatod amitől megnyugszol. Lehet az rajzolás, takarítás, zenehallgatás, futás, nézni ahogy nő a fű, vagy videókat nézni arról, ahogy állatok olyan hangokat adnak ki, mintha beszélnének. Rajtad múlik. 

Utóirat: nem vállalok felelősséget a fent említett módszerek hatásosságáért, de azt bizton állíthatom: nekem bejöttek. Egy próbát mindenképpen megér, és ha nem válik be, még mindig csodás klinikák várnak a különböző agresszió kezelő tréningeken!

 Száz szónak is egy a vége: csak magadnak ártasz azzal, ha stresszes és feszült vagy állandóan. Valóban jó érzés, ha jönnek utánunk, hogy "Naa, de mi a baj", de a fő célunk legyen mindig az, hogy megoldjuk a problémát, hogy boldogan és nyugodtan éljünk, együtt, nevetve!

Azért néha egy-két veszekedés belefér, csak a harmónia kedvéért.

 dance snl celebrities happiness kristen wiig GIF

 

Hasznosat a kellemessel: kösd le magad izgalmas tanfolyamainkkal, ahol olyan dolgokat tanulhatsz meg, amire tuti féltékenyek lesznek a barátnőid (és addig sem látod azt, aki felidegesített):
kedvezmi.jpg

Találd meg önmagad!

Likeolj minket facebookon, és tuti biztos nem maradsz le semmiről!

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8612728238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása