Szolárium kisokos - Várd barnán a nyarat!

máj04

Ne várd meg a nyarat a gyönyörű, ragyogó bőr eléréséhez! Már a strandszezon kezdetén vonulj magabiztosan a tópartokon! A következő 10+1 tipp segítségével érd el a kívánt bőrszint szolival, profin!

solarium-1064815_1280.jpg

A tippekért olvass tovább!

Ha lecseréled hófehér színed, egyből tónusosabbá, kontrasztosabbá, szebbé válik a bőröd. Sőt, egy bronzos alapszín hozzásegít ahhoz, hogy nehezebben égj le a forró nyári nap alatt. 

Tudtad?

Az újfajta szoláriumok D-vitamint juttatnak a szervezetedbe. Ez a vitamin pedig rettenetesen fontos, hogy a szervezeted megfelelőképpen működjön. Hiánya esetén nem szimplán vitaminhiányról beszélünk, hiszen alapvető szükségünk van rá. Erősíti az immunrendszert, aktiválja a sejtek funkcióját, ezáltal csökkenti a gyulladásos folyamatokat. D-Vitamint 2 félét ismerünk, az egyik a D2, ezt táplálékkal (pl.: hering, lazac, pisztráng) tudjuk a szervezetünkbe juttatni, ott D3-má alakul át. A másik, a D3 a napfény, az UV-B hatására termelődik a szervezetünkben.  Szerepet játszik továbbá a csontfejlődésünkben, a fogszuvasodásban és a hajunk is könnyebben nő tőle. 

Hogyan szoláriumozzunk?

A szép, egyenletes barna bőr elérése érdekében tarts be pár egyszerű tippet!

1. Radírozd le a testedet szolizás előtt!

A bőröd felső rétegét elhalt hámsejtek fedik, ezek pedig eltakarják a bőrödet a barnulástól. Szolizás előtt zuhanyozz le, használj testradírt, aztán testápolót. Így egyenletes lesz a barnulás, hiszen semmi nem áll a fény útjában.

2. Szolizás után közvetlenül ne zuhanyozz!

Hagyd hatni a barnulást! Szolizás után várj 3-4 órát a zuhanyzással. 

3. Le a sminkkel, illattal!

Ha barnulni mész mosd le a sminked, ne viselj parfümöt és dezodort! Ezek a vegyszerek a hő vagy a fény hatására megváltozhatnak, ami bőrproblémákat és egyéb kellemetlenségeket eredményezhetnek. Ezen kívül vannak olyan kozmetikumok, amik UV-szűrővel rendelkeznek, így a barnulás egyenletlen lehet.

Meleg hatására a pórusaink kitágulnak, a smink így eltömíti a pórusainkat bőrhibákat létrehozva. 

Az ékszereket is vegyük le!

4. Bikinivonal?

Bár néhány embert idegesítenek a bikinivonalak, szolizás közben óvjuk nemesebb testrészünket, és takarjuk el a mellbimbót is. Ezek a a részek nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy napfény éri őket közvetlenül, így sokkal érzékenyebbek rá. 

5. Mindig használj védőszemüveget!

A nap elől is napszemüveggel véded a szemedet, tedd így a szoláriumban is! Ez természetesen nem jelenti azt, hogyha szolizás közben kinyitod a szemed, az azonnali egészségkárosodáshoz vezet. Attól nem kell aggódnod, hogy a szemüveg után fehér folt marad az arcodon, hiszen ezek speciális alakúak, kifejezetten a szem védelmére tervezve! Ha mindenképpen a szemüveg ellen vagy, használj UV-védő krémet a szemhéjadra!

tanning-bed-165167_1280.jpg

6. Az ajkaid se hagyd ki!

Az ajkadban nincs melanin, így barnulni sem képes, szoláriumozás alatt csak kiszárad. Ezt tudod megakadályozni megfelelő ajakbalzsam használatával!

7. Anyajegyek!

Szinte mindenki rendelkezik anyajeggyel, valakinek több van, valakinek kevesebb. Ezeket mindig kenjük le megfelelő faktorú UV-védő krémmel, egyfelől, mert kiáll a bőrből, és sokkal könnyebben megég, másfelől pedig hogy a rákosodás kockázatát csökkentsük. 

8. Mennyiség, mértékletesség!

A szoli pályafutásod kezdetén csak pár perceket feküdj be, hiszen a bőröd még nincs hozzászokva. A kezdeti 5-6 percet fokozatosan növelheted majd. Az az ajánlatos, ha egy-egy szolizás között kihagysz 1-2 napot!

9. Ne égj le!

A bőröd, ha már nem képes tovább barnulni elkezd égni. Figyelj a testedre, és vedd észre a jeleket! Ha úgy érzed, már nagyon szárít a szoli, inkább gyere ki. Leégve soha ne feküdj be, hiszen csak tovább rontod a helyzetet. Akár a szabadban barnulsz, akár szoliban, mindenféleképpen használj megfelelő faktorú UV-védő krémet, hogy a bőröd egészséges és rugalmas maradjon, és mert a gyakori leégések növelhetik a bőrrák kialakulásának esélyét. 

10. Krém!

A különböző szolárium krémeket kifejezetten azért fejlesztették ki, hogy hamarabb érd el a kívánt színt, és az tartósabb legyen! Nem csak a barnulást segíti elő, ám az UV káros hatásaitól is védelmet nyújt. Hidratálják a bőrt, és előkészítik a következő szolizáshoz.

+1. Hidratálj!

A szoli, és a napozás szárítja a bőrt! Ne felejtsünk el folyamatosan hidratálni, használjunk testápolót, és igyunk rengeteg vizet!

 

Barnulj a DiamondDeal-lel!

Kattints IDE és nézd meg a szolárium bérlet akciókat! 

 surf-1533278_1280.jpg

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :) 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9012476607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása