Ismerd meg a Csipkerózsika-álom tuti trükkjét! Tényleg működik!

sze13

Nehezen sikerül esténként az elalvás, ráadásul mire nagy nehezen álomba szenderülsz, újra felriadsz valamire, hogy aztán újból elölről kezdődjön a procedúra? Már minden trükköt bevetettél, hogy jól aludj, mégsem nyugodtak az éjszakáid? Ne számold tovább a bárányokat!

alvas3.jpg

Inkább próbáld ki a 60 másodperces módszert!

Honnan ered a 60 másodperces technika?

Nem meglepő módon a technika egy indiai gyakorlaton alapul, aminek pranayama a neve. A módszer lényege, hogy oxigénnel telítve a tüdőt, ellazítja az elmét és az izmokat. Az átlagos levegővételkor nem tartjuk benn a levegőt, sőt jellemzően inkább csak felületesen, épp csak a túléléshez elég oxigént szívunk be. Ezzel a légzéstechnikával azonban teljesen telítődik oxigénnel a tüdőnk, így természetes módon nyugtatjuk meg az idegrendszerünket, csökkentjük az izmainkban lévő feszültséget, és amíg a légzésre figyelünk, a bennünk kavargó, zavaró gondolatok is elcsendesednek, hiszen a számolásra kell koncentrálnunk, nem érünk rá rágódni mindenféle problémánkon.

alvas1.jpg

Hogyan alkalmazd a légzéstechnikát?

A 4-7-8 légzéstechnikát rendszeresen el kell végezni minden lefekvés előtt és reggel ébredéskor is, hogy a testünk hozzászokjon. A gyakorlat segít a stressz és pánikroham leküzdésében is és a magas vérnyomás ellen is hatékony.

1. Végezz teljes kilégzést a szádon keresztül, miközben „húúúú” hangot adsz ki.
Csukd be a szádat, és csendben lélegezz be az orrodon, miközben négyig számolsz magadban

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5211701609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása