10 tény a kávéról, amit Te sem tudtál!

aug02

Te sem tudod elkezdeni a napod egy finom kávé nélkül? Sokan vagyunk ezzel így, főleg, ha beérsz az irodába és a kollégákkal elszürcsöltök egy jó forró feketét, amivel már indulhat is a napi pörgés.

coffee-171653_1280.jpg

Fogadjunk, hogy a most következő 10 érdekességet még Te sem tudtad kedvenc reggeli italodról! Olvasd el!

1.) A kávét eredetileg ették: afrikai törzsek a kávébogyókat (a kávé fán terem, vörös bogyók formájában, melyekből szárítás és hámozás után nyerik ki a kávébabot) zsírral keverve fogyasztották, így nyerve energiát. 

2.) A kávé élénkítő hatását állítólag etióp pásztorok fedezték fel, akiknek a kecskéi ugrálni és rohangálni kezdtek, miután ettek a kávéfa terméséből.

3.) A kávé népszerűsítésért nagyban felelős az iszlám, mely az alkohol fogyasztását tiltja, a kávéét viszont engedélyezi.

4.) A kávé a világ második legkelendőbb árucikke. Az első az olaj. 

5.) 1675-ben Anglia akkori királya bezáratta a kávéházakat, mert úgy gondolta, hogy az ellenségei ezeken a helyeken tervezik a trónja megdöntését.

cup-of-coffee-1414919_1280.jpg

6.) A világ népességének 70 százaléka Arabica, a másik 30 pedig Robusta fajtájú kávét fogyaszt. Az Arabica enyhébb ízű és aromásabb fajta, a Robusta keserűbb, de 50 százalékkal több benne a koffein.

7.) A kávébogyókat majdnem kétszáz fokon pörkölik - néhány perc után kipattannak, és duplájukra duzzadnak. Ezután néhány perccel még egyszer kipattannak, ekkor ér véget a pörkölés folyamata.

8.) Egy George Washington nevű férfi találta fel az instant kávét 1906-ban, de csupán névrokona a hasonló nevű amerikai elnöknek.

9.) Az eszpresszó nem egy kávéfajta, hanem az ital elkészítési módjára utaló elnevezés.

10.) Az "americano" elnevezés a második világháborúban harcoló amerikai katonák kávéfogyasztási szokásainak emlékét őrzi: vízzel hígítva itták az eszpresszót, hogy ne legyen annyira erős az íze.

(Forrás: theoatmeal.com)

Nézz be hozzánk, van nálunk pár klassz ajánlat! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1008929730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása