Ezt próbád ki! Édes mézes mustáros csirkemell!

júl12

Ismét egy receptötlettel szeretnénk kedveskedni Nektek, ami nálunk most nagy sláger. Olyan nagyon ízlett mindenkinek, hogy pikk pakk elfogyott és a család már követelte, hogy mikor készül legközelebb?

cs.jpeg

Mézes mustáros csirkemell

Amire szükséged lesz:

  • 1 kg csirkemell filé
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál curry
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg méz
  • 20 dkg mustár

Elkészítés:

Először a pácot készítsük el, méghozzá egy tálban keverjük jó alaposan össze a mézet,a mustárt, az olíva olajat, foghagymát a fűszerekkel. A csirkemellet szeleteljük fel, majd kenjük be a páccal jó alaposan, végül tegyük zárható edényben a hűtőbe. Érdemes legalább 6 órát érlelni, de minél tovább áll a husi a pácban, annál finomabb lesz. Nyugodtan akár 2 napig is érlelhetjük, ha ki tudjuk várni. TIPP: Ha van esetleg vákuumosan záródó edényünk érdemes azt is bevetni, én azzal szoktam és pár óra pihenés a pácban olyan, mintha legalább 1 napot állt volna a husi, ugyanis a vákuum hatására jobban kinyílna a hús pórusai és jobban át tudja járni az ízletes pác.

Ha ezzel megvagyunk, már csak ki kell sütni az édes husikat, én serpenyőben kb 5-10 percet pároltam, majd még betettem előmelegített sütőbe is kb 200 fokra és a maradék mézes mustáros pácöntettel 3 szor 4szer átkentem a husikat, hogy jobban rásüljön a finom öntet.
Ízlés szerint fogyaszthatjuk salátával, sültkrumplival, rizzsel, ki mivel szereti.

Egészségünkre! :)

Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr108882368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása