Begörcsöl a lábad éjszaka? Itt egy pár hatásos gyógymód!

júl06

Kellemetlen és fájdalmas érzés tud lenni, amikor éjszaka arra ébredsz, hogy begörcsölt a vádlid, vagy a lábujjai "adják meg magukat". A lábizomgörccsel mindenki találkozott már néhányszor, de akkor a legkellemetlenebb, amikor éjszaka "támad".

dollarphotoclub_48578392.jpg

Pár tipp és bevált módszer, hogy hogyan tudod megelőzni, vagy ha már bekövetkezett, hogyan tudod orvosolni! Olvass tovább!

Mi okozhatja?


A lábizomgörcs okai sokszor többnyire ártalmatlanok, néha azonban komoly betegség is állhat a háttérben. A lábszárgörcs leggyakoribb okai a következők:

  • legtöbbször magnéziumhiány
  • fokozott megerőltetés munka: vagy sport
  • kimerültség
  • bizonyos gyógyszerek hosszú távú szedése
  • a láb keringési zavara
  • az izomrostok idegi zavara
  • térdízületi arthrózis

A bevált módszerek

A kifejezett magnéziumhiány kiegyenlítése érdekében megoldás leginkább a magnéziumtabletta, de sokat segíthet például a jóga vagy az autogén tréning is.

A görcsös fájdalmak enyhítésére kamilla, levendula, majoránna, rózsafa olajának keverékét oldjuk jojoba- vagy mandulaolajban. Ezzel masszírozhatjuk a lábikrát. Hasonlóan jótékony hatású az árnikakrém vagy a gingko bilobából, fokhagymából készült, belsőleg alkalmazandó preparátumok, vagy a hajdina föld fölötti részéből készült tea.

maxresdefault_3.jpg

És ami kevésbé ismert..

Szappan

Igazi orvosi rejtély, miért, de működik! Aki már próbálta, esküszik rá, hogy távol tartja az éjszakai lábgörcsöket, a lepedő és a matrac közé helyezett szappan.

Forró fürdő

Az izmaid jobban működnek, ha be vannak melegítve – épp ezért alvás előtt vegyél egy hosszú, meleg, gőzös zuhanyfürdőt – lehetőség szerint a víz nyomását is állítgatva – ezzel masszírozva a lábadat. Ezután bújj ágyba, meglátod, nem fog felébreszteni a lábgörcs.

Ecetes ital

Keverj egy pohár vízbe sót, cukrot és ecetet és idd meg! A só, cukor és ecet segít feltölteni a szervezetet azokkal a mikrotápanyagokkal, amik kiürültek a szervezetedből és melyek elengedhetetlenek az izomösszehúzódásokhoz.

Banán

A balerinák és az aktív sportolók esküsznek a banán izomlazító hatására. A gyümölcs magas kálium tartalma szintén segíti a fájdalom nélküli izomösszehúzódást.

Nézz be hozzánk, van egy pár klassz ajánlatunk nekünk is! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

(Forrás:littlethings.com)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr268870042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása