Házi praktikák, amelyek megkönnyítik az életedet!

júl05

Neked is besárgulnak vagy beszürkülnek a fehér ruhák? Megkönnyezed a hagymavágást? Kibolyhosodott a kedvenc ruhád? Hoztunk Nektek 10 olyan praktikus tippet, ami megkönnyítheti a mindennapokban felmerülő problémákat megoldani. Nézd csak!pics.jpg

Cipőtalp lesz a mikróban melegített rántott húsból?
Csöpögtessünk a mikróban melegíteni kívánt bármilyen ételre pár csepp vizet vagy tejet és nem fog kiszáradni!

Mindig sírsz, amikor hagymát vágsz?
Nem fogsz sírva fakadni a vöröshagymától, ha megmosod hideg vízben, és a kést is bevizezed, mielőtt vágni kezded. A felezett hagymát, amit épp nem vágsz, friss felével lefelé fordítsd, ez által kevesebb illóolaj kerül a levegőbe. Esetleg, ha kontaktlencsét viselsz hagymavágáskor az is megvéd! Persze nem mindenkinek rossz a szeme, ebben az esetben inkább válaszd az első verziót. :)

Nincs kedved elmosni a sok befőttesüveget?56168_1.jpg
Úgy is kifertőtlenítheted, hogy félig megtöltöd vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra beteszed.

Nehezen tudod leszedni a füstölt kolbász héját?
Legegyszerűbb megoldás, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre a kolbásznak.

Összeragad a főtt tészta?
Mielőtt kiszednéd a tésztát, önts egy pohár hideg vizet a főző léhez. 

Ha lefagyasztod a húst utána az egész tömböt fel kell olvasztani, de nincs annyi husira szükséged?
Jó megoldás, hogy mielőtt lefagyasztanád a hússzeleteket, rakj közé folpackot, így nem fagy össze a hús. Annyi szeletet veszel ki belőle, amennyire szükséged van!

A gyerek összekente zsírkrétával, ceruzával a bútort?
Szórj szódabikarbónát nedves szivacsra és dörzsöld be a felületet!

citrony.jpgBeszürkülnek mosáskor a ruhák?
A ruhaneműket áztasd 10 percig egy szelet citrommal meleg vízben, majd a mosógép dobjába önts szódabikarbónát és így indítsd el a mosást!

Kibolyhosodott a kedvenc ruhád?
Fogj egy borotvát és húzd végig a bolyhos részen és olyan lesz a ruci, mintha új lenne!

 

Kinyúlt a kedvenc kötött pulcsid?
Először is megelőzésképpen érdemes nem vállfán tartani, mert a saját súlya lehúzza, inkább összehajtva tartsd a polcon. De ha már megtörtént a baj és mégis lóg rajtad, akkor a következővel segíthetsz rajta: két fazékra lesz szükséged, az egyikbe tegyél meleg (nem forró!), a másikba pedig hideg vizet. Mindegyikbe önts egy kevés ecetet is. Az anyagot először a meleg, majd közvetlenül utána a hideg vizes fazékban áztasd néhány percig, és ezt a kezelést ismételd meg még párszor. Ezután folyékony mosószeres, langyos vízzel mosd át óvatosan, száradás után a ruha újra rád simul majd.

Nézz be hozzánk, van egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr258865902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása