Masszázs etikett: 6+1 kérdés, amit eddig nem mertél feltenni

jún01

Először készülsz masszíroztatni és vannak kérdések, amik nem hagynak nyugodni?
Rutinos masszázsszalonba járó vagy, de sosem merted megkérdezni ezeket?
Összeszedtük a legkényelmetlenebb kérdéseket, persze a válaszokkal együtt.

shutterstock_117863554_1000.jpg

Következzen egy kis masszázs etikett kezdőknek és haladóknak! Olvass tovább!

Habár a különböző masszázs kezelések alapvetően a pihenésünket szolgálják, mégis sokan érezzük kényelmetlenül magunkat: hogyan viselkedjünk, mit tegyünk a masszázs előtt, közben és után?

Kell-e borotválni a lábakat? Beszélgessünk-e a masszőrrel vagy egyszerűen csak élvezzük csendben a kellemes, simító mozdulatokat? Egyáltalán mennyire kell a masszázshoz levetkőzni? Ezekre és még más, kicsit kínosnak vélt kérdésre próbálunk megnyugtató válaszokat adni.

1. "Zuhanyozzak-e a masszázs előtt?"

Tökéletesen elég, ha aznap már zuhanyoztál egyszer - tartja a masszőrök többsége. Ez nem csak a komfortérzeted miatt fontos, hanem azért is, mert a tiszta bőr könnyebben felszívja a masszázs során használt illóolajokat vagy krémeket.

2. "Kell-e borotválni a lábaimat a masszázs előtt?"

Állandóan felmerülő kérdés. Masszőrök egybecsengő véleménye szerint semmi okot nem ad az idegeskedésre, ha pár napig, netán egy-két hétig nem szőrtelenítetted a lábaidat. Ne szégyenkezz miatta, ha esetleg nem teljesen sima lábakkal érkezel a kezelésre, a masszázs élményéből semmit nem vesz el a lábak ápoltságának foka.

conversation.jpg

3. "Milyen információkat kell megosztanom a masszőrrel a masszázs megkezdése előtt?"

Éppen azért, hogy a lehető legtöbbet kapd a kezeléstől, érdemes minél részletesebb információkat megosztanod a masszőrrel az egészségi állapotodról és az életstílusodtól. Vannak betegségeid? Rendszeresen sportolsz? Ülőmunkát végzel és a napi mozgásod a munkahelyre történő utazásban merül ki? Minél részletesebben mesélsz magadról, annál személyre szabottabb élményben lesz részed a masszázs alatt.

4. "Teljesen meztelenre kell vetkőznöm?"

Erre a válasz röviden: ahogy neked jólesik! Sokan csak teljesen meztelenül érzik jól magukat a masszázs közben, másokat viszont nagyon feszélyez ez, és szívesebben hagyják fent az alsóneműt. Derék-csípő-fenék tájékon végzett masszázs esetén egy alsónadrág vagy bugyi útban lehet. Viszont jó, ha tudod, ha ezektől megszabadulsz, akkor sem leszel totál meztelen, egy lepedő mindenképpen takar majd és csak az a rész lesz szabadon, ahol a masszőr dolgozik épp.

5. "A masszőr is a szobában lesz, amikor levetkőzöm?"

A masszőrök ügyelnek arra, hogy egy pillanatig se érezd magad kényelmetlenül, így többnyire elhagyják a szobát arra az időre, amíg előkészülsz. Ha valami miatt mégsem tud kimenni a helyiségből, akkor is elfordul és diszkréten vár, hogy elkezdhesse a kezelést.funny_massage.jpg

6. "Csendben kell lennem a masszázs közben vagy társalogjak a masszőrrel?"

Ahogy jónak látod! Erre sincs kőbe vésett szabály. A lényeg, hogy te egy kezelésre érkezel, amit szeretnél minél jobban élvezni, nem pedig egy osztálytalálkozóra, ahol muszáj szóba elegyedned. A masszőr a kezelés egy pontján úgyis megkérdezi, hogy kellemes-e, amit csinál, sőt Te magad is jelezheted neki bátran, ha valamit másként szeretnél. Ne érezd kötelezőnek a beszélgetést, csak próbálj minél jobban relaxálni!

+1 "Adnom kell borravalót a masszázs után? Ha igen, mennyit adjak?"

Helyfüggő, de általánosságban véve 15-20%-os borravalót szoktak adni. Vedd figyelembe, hogy kedvezményes árú masszázsnál a borravalót a teljes árból szokás fizetni.
Ha nem vagy biztos benne, nyugodtan megkérdezheted a szolgáltatót, akár előzetesen telefonon, akár érkezéskor a recepción. Amennyiben a szalonban nem fogadnak el borravalót, a barátaidnak, ismerőseidnek ajánlással jelezheted, hogy meg voltál elégedve a masszázzsal.

Sikerült eloszlatnunk a kételyeidet? Kedvet kaptál életed első masszázsához? Esetleg újra ellátogatnál egy kellemes kezelésre? Néhány tipp, ha máris indulnál! Kattints!


Ha tetszett a cikk,
a Facebookon is megtalálsz minket! LÁJK! :)

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr708766228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása