Találd meg a Neked valót! - A csillagjegyek és a sport

már23

Biztosan Te is voltál már úgy, hogy elkezdtél sportolni, de valahogy nem érezted magadénak azt a mozgásformát, sőt, még csak nem is formálódtál, hiába vettél 10 alkalmas bérletet. Nem véletlen.. A csillagjegyed sokat elárul Rólad, így azt is megtudhatod, melyik az a mozgásforma, amelyik illik Hozzád!

juphor2.jpg

Keresd meg a csillagjegyed és olvasd el, melyik sportág illik Hozzád a leginkább!

Kos


A Kos az első az állatövi jegyek közül, a kezdet és a megújulás szimbóluma. Bátor és kockázatvállaló és tetteinél mellőzi a hosszú mérlegelést. Sportnál a jelszava: mindegy, csak legyen megerőltető! Számára a hegymászás, vagy a sziklamászás a tökéletes választás, de a mountainbikeozásban is kellően kiélheti magát.

Gyenge pontja: A Kosok hajlamosak túlzásba vinni a dolgokat, ezért mielőtt belevetnéd magad a kalandba, ne feledkezz meg a bemelegítésről sem, hogy megelőzd a sérüléseket!

Bika


Erő és stabilitás – e kettő tulajdonság jellemzi a Bikát, ugyanakkor igen fejlett a szépérzéke, és erős a biztonság iránti vágya is. A megfontolt Bika szeret időt hagyni magának a bemelegítésre, ezért számára egy spinning óra az ideális választás. Hiszen ott a saját tempójában kezdheti a tekerést, amit azután követhet az izzasztó hegymenet, vagy a szélsebes lejtőzés. Az ésszerűen felépített edzéssel pedig a sérülések kockázata is jelentősen csökkenthető. Ha épp nincs kedve a nyeregben pedálozni, a futópad kínálhat remek alternatívát.

Gyenge pontja: A Bikák hajlamosak elkényelmesedni, így a kondijuk is gyakran kívánnivalót hagy maga után. Edzés közben ezért a jelszó a bemelegítés és a fokozatosság legyen, így a szervezetnek és a vérkeringésnek lesz ideje visszaállni a normál terhelésre.


Ikrek


Az Ikrek jegyűek szüntelenül pörögnek, így aki lépést akar tartani velük, annak folyton valami újjal kell előrukkolnia. Mindegy, hogy triatlon, vagy köredzés, a lényeg, hogy ne kelljen túl sokáig egy sportágnál időznie, abba ugyanis meglehetősen hamar beleunna.

Gyenge pontja: A változatosság iránti vágy gyakran túlbuzgóságot eredményez, ami így könnyen vezet sérülésekhez. Ezért fontos, hogy mindig arra koncentrálj, amit éppen csinálsz, és ne az járjon a fejedben, hogy mit szeretnél legközelebb kipróbálni.


Rák


Érzékenyek, háziasak, és kissé zárkózottak, és rendkívül fontos számukra a biztos, családi háttér – ezek a Rák jegyében születettek legjellemzőbb vonásai. Az érzékeny lelkű Rák számára a legjobb sportág a futás. Miközben egyedül kocog, van ideje belemélyedni a saját gondolataiba.

Gyenge pontja: A Rákok hajlamosak elkényelmesedni, és nem szívesen vonják meg maguktól a finom falatokat. Néha – néha egy két plusz sütemény, vagy egy-két pohárral több bor, és máris megjelenik az a fránya túlsúly. Ezért a hangsúly a következetességen és az odafigyelésen van!


Oroszlán


Az Oroszlán az állatövi jegyek királya, illetve dívája.  Lételeme, hogy csodálják, ennél jobban már csak azt igényli, hogy mindig ő legyen a középpontban. Számára a legjobb választás egy csoportos aerob-óra. Mindegy, hogy step-aerobic, vagy has – láb – popsi tréning, a lényeg, hogy az első sorban állva a gyakorlatok tökéletes utánzásával tündökölhessen, és magára vonzhassa az irigykedő tekinteteket.

Gyenge pontja: Az Oroszlánt folyton az érvényesülési vágy hajtja, ami gyakran túlhajszoltságot és önmaga erejének túlbecsülését eredményezheti. Ezért sportnál a mottód mindig legyen a fokozatosság, és ne vállald túl magad, annak ugyanis könnyen rossz vége lehet.


Szűz


A Szűz jegyében születettek általában rendkívül pontosak és körültekintőek, bármibe is fogjon bele, biztos, hogy minden jó előre megtervezett és gondosan megszervezett lesz. Ez az aprólékosság a sportban is visszaköszön nála, így számára a legmegfelelőbb választás egy személyre szóló, aprólékosan megtervezett edzésterv, amihez minden részletében tartani tudja magát.

Gyenge pontja: A Szüzek hajalmosak egy nádszálvékony modell alkat álomképét kergetni maguk előtt, aminek eléréséhez azonban gyakran nincs elég kitartásuk. Irreális látomások helyett a spotnál is inkább a mértékletesség legyen az irányadó.

Mérleg


A Mérlegek szeretik a változatosságot, és irtóznak az előre megtervezett dolgoktól. Szükségük van a lehetőségre, hogy ha akarnak, mindent mérlegelhetnek, vagy épp megváltoztathatnak. Éppen ezért a havi kondi bérlet, vagy a sportegyesületi tagsági igazolvány nem az ő stílusuk, sokkal inkább a spontán sportlehetőségeket részesítik előnyben. Mindegy, hogy tollaslabda, úszás, vagy futás, a lényeg, hogy bármikor kitombolhassa magát.

Gyenge pontja: A Mérlegeknek az egészségükkel is sok gondjuk akad, így elég gyakran küzdenek rosszullétekkel. Minden esetre itt is érvényesül egy egyszerű alapszabály: ne erőltesd meg magad, ha érzed, hogy megfázás kezd erőt venni rajtad.  Légy türelmes magadhoz, és kúráld ki magad, mielőtt folytatnád az edzést.


Skorpió


Az energikus Skorpió szereti a kihívásokat, egyszerre harcias és kíváncsi, ugyanakkor néha túlérzékeny és magába forduló, már – már flegmatikus. A Skorpió a sportoknál sem ismeri a félmegoldásokat, valamit vagy teljes erőből csinál, vagy hozzá sem fog. Leginkább azokat a mozgásformákat részesíti előnyben, amiben versenyezhet, mint például a tenisz vagy az úszás.

Gyenge pontja: A Skorpiók folyton a sikert hajhásszák, testüket nem kímélve, sokszor a teljes kimerülésig. Ezért aktív sportolás mellett is hagyj magadnak időt a pihenésre, a héten mindig legyen olyan nap, amit a mozgás helyett a nyugalomnak szentelsz!


Nyilas


A Nyilasok optimisták, pozitívak, és szabadság szeretők. Számukra a sport egyet jelent azzal, hogy a friss levegőn, a természet lágy ölén mozoghatnak. Legyen bármilyen is az időjárás, az elszánt Nyilasokat se eső, se szél nem tarthatja ettől vissza. Futás, lovaglás, nordic - walking, vagy túrázás – ez az, ami igazán nekik való!

Gyenge pontja: A Nyilasok szeretik élvezni az életet, néha talán túlságosan is. Egy átbulizott éjszaka után fejfájással, másnaposan ébredni nem ismeretlen fogalom a számukra. Ilyenkor azonban jobb, ha adsz egy kis időt a szervezetednek, hogy regenerálódjon, mielőtt újra beleveted magad a kemény edzésbe.

Bak


A Bakok kifelé zárkózottnak és visszahúzódónak tűnhetnek, és szívük szerint kerülik a nyilvánosságot. Egy született Bak sohasem törekszik rá, hogy a step-aerobicon az első sorban állva az egyszemélyes szórakoztató művész szerepében tetszelegjen. Erősségük azonban a hihetetlen szívósságuk és kitartásuk, amit a sportok terén is remekül kamatoztatnak. Olyan sportágat érdemes választaniuk, ahol bizonyíthatják rátermettségüket és ahol csak önmagukra kell figyelniük. Maratoni futás, vagy egy kiadós görkorizás az ideális választás számukra.

Gyenge pontja:A Bakok meglehetősen pragmatikusan tekintenek saját szervezetükre, úgy gondolják a test arra teremtett, hogy működjön, így gyakran hajlamosak annak figyelmeztető jelzéseit is ignorálni. Ezért meg kell tanulnod, hogy a szervezetet nem lehet büntetlenül kizsigerelni, néha támogatásra és pihenésre is szükség van ahhoz, hogy a továbbiakban is „rendeletetés szerűen" tudd használni.


Vízöntő


A Vízöntő sokszor és szívesen mozog, gyakorta belső nyugtalanságától hajtva. Ez a belső tűz az oka a Vízöntő szélsőséges, mindent vagy semmit felfogásának is. A szürke hétköznapok és az egyhangúság teljesen kikészíti, mindig tudnia kell, hogy van lehetősége változtatni. Olyan egyéni sportok valók neki, amelyekben nemcsak a testét edzheti, hanem az elméjében is el tud merülni. Jóga vagy pilates az ideális választás számára.

Gyenge pontja: A Vízöntő nem szívesen tartja magát az orvosi előírásokhoz, sérülések és betegségek esetén igyekszik a legkülönfélébb alternatív gyógymódokat kipróbálni. Egy alapvető szabályt azonban mindenképp érdemes betartanod: amíg teljesen meg nem gyógyultál, ne erőltesd a sportolást!


Halak


A Halak a vízelemek közé tartoznak, visszahúzódók, félénkek, sőt gyakran túlérzékenyek. Az extrém erőkifejtést igénylő, megerőltető sportok helyett inkább valami nyugalmasabb edzésformát választ. Comb-has- fenék kurzus egy fitneszteremben, vagy személyi edzés a konditeremben a legjobb választás az érzékeny lelkű Halak számára. A lényeg, hogy sportolás közben is úgy érezze, hogy valaki kézen fogja, és gyengéden, de határozottan vezeti az elérendő célok felé.

Gyenge pontja: A Halak hajlanak a túlérzékenységre, és gyakorta szenvednek kisebb nagyobb érzelmi kilengésekben, vagy akár depresszióban. Ennek gyakran a sportolás látja kárát, hiszen az edzéseket addig – addig tologatják, halogatják, míg végül már úgy érzi, nincs is szüksége mozgásra! Vegyél erőt magadon, és ne juss el eddig a pontig!

 

ITT pedig tudsz szemezgetni, hátha találsz kedvedre való mozgásformát! HAJRÁ! ;) 

Ott vagyunk a Facebookon is, LÁJK

 

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr338519992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mandulazöld (törölt) 2016.03.24. 20:46:40

Mindenkinek az ellentétét, mint amilyen ő?

Az örökmozgóknak a maradj egy helyben... :) Nem menne ez a "sport"
süti beállítások módosítása