Otthoni praktikák az ínyvérzés és ínygyulladás ellen!

jan08

Az egyik leggyakoribb fogászati probléma az ínygyulladás és az ínyvérzés. Begyulladhat, vérezhet, ez pedig sajnos sokszor a fogak elvesztéséhez vezethet. 

Az ínybetegségeket ráadásul nem egy krónikus betegséggel is összefüggésbe hozták már. Az ínygyulladás növelheti például a cukorbetegség, a szívbetegségek, az ízületi gyulladás, a stroke és bizonyos daganatok kialakulásának esélyét is.

aquaphorslideshow_original.jpg

De mit tehetünk ellene? Adunk pár otthon is alkalmazható, természetes tippet! 

 

Olajos öblögetés

Az úgynevezett olajos öblögetés hívei szerint, napi rendszerességgel alkalmazzuk ezt a fajta módszert, az számos betegségtől megvéd és segíti a méreganyagok eltávolítását is. Az olívaolajnak, a neemolajnak és a kókuszolajnak is vannak gyulladáscsökkentő hatásai, mindegyiket alkalmazhatjuk az ínybetegségek ellen.A kókuszolaj és a neemolaj antibakteriális hatású, megerősíthetik az immunrendszert és segíthetik a plakkok elleni küzdelmet is (a plakkok felelősek egyébként az ínygyulladások nagy részéért).  

Tippünk: egyszerűen dörzsöld az olajat az ínyedbe, akár naponta többször is.
Az olívaolaj öblögetésre nagyon alkalmas: egy kiskanálnyi mennyiséget forgass át alaposan a szádban, legalább 5-10 percig, majd köpd ki. Semmiképp ne nyeld le, mert az olajba beleragadhatnak a kórokozók, így gyakorlatilag ott leszel, ahol elkezdted. 

Aloe vera 

Gyógyít, regenerál és ápol! Régóta ismerheted már hatásait, így nyugodtan kenheted az ínyedre is.Olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek képesek küzdeni a baktériumok, gombák és vírusok ellen is. 
Tippünk: az aloe vera növény frissen vágott leveléből kipréselt levet naponta 2-3 alkalommal kend az ínyedre. Használhatsz kereskedelmi forgalomban lévő természetes aloe vera gélt is.


Zsályakivonat

Régóta ismert, mint a száj-, íny- és torokbetegségek kezelője, gyógyítója. A zsályának antibakteriális tulajdonságai vannak, így egy kicsit fertőtleníti is az érintett területet.
Tippünk: A zsályatinktúrával dörzsöld be az ínyedet, míg a zsályatea rendszeres fogyasztásával szintén hozzájárulhatsz az ínyed egészségének megőrzéséhez.

+1 tipp:

A rendszeres joghurtfogyasztás emellett a kellemetlen szájszag egyik természetes ellenszere lehet, ugyanis a natúr, ízesítetlen joghurtban található probiotikumok hozzájárulhatnak az íny egészségének megőrzéséhez. 

Ha viszolyogsz a fogorvostól, először ezeket is kipróbálhatod! 

(Forrás)

Nézz be hozzánk, ragyogó ajánlataink vannak! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr788251664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása