3 remek praktika, hogyan használd a kávét a szépségápolásban..

jan04

Ébredés után az első dolgod, hogy főzöl egy adag kávét? Nem tudsz létezni nélküle, ugye? Nemcsak, hogy szervezetünkre van jótékony hatással eme nemes ital, de még a bőrünkkel is csodákat tesz, ha rákenjük!

kavekozmio_nagy.jpg

Figyelj csak! :) 

A kávét már nagyon régóta használja a szépségipar, nem véletlenül. A benne található koffein ugyanis serkenti a bőr mikrokeringését, épp ezért kiváló alapanyaga a feszesítő krémeknek is.

Nézzük, mire is jó és hogyan használd! 


Jó az arcodnak

A benne található antioxidánsoknak hála, nagyszerű ellenszere lehet a bőr öregedésére, mivel képes megszabadítani bőrünket a különböző méreganyagoktól és szabadgyököktől. 

Tipp:
Keverj össze 2 evőkanálnyi frissen ledarált kávét 2 evőkanálnyi kakaóporral, 3 evőkanál tejjel és 1 evőkanál mézzel. Kend be vele az arcod és hagyd rajta a keveréket egy negyed óráig, ezután töröld le egy meleg ruhával.

Jó a hajra

Amellett, hogy a koffein képes stimulálni a szőrtüszőket és gyorsítja a haj növekedését, ragyogó, selymes fényt is biztosít neki. Egy próbát megér, nem? 

Tipp: Főzz egy erős kávét, hígítsd fel egy fél pohár vízzel, majd hagyd állni, amíg le nem hűl langyosra. Öntsd mindezt a fejedre (lehetőleg a fürdőszobában :D ), majd bugyoláld be a hajad egy törölközővel. Hagyd állni 20 percig, majd mosd ki meleg vízzel. Voilá! :

És jó testre is 

Valószínűleg azzal tisztában vagyunk, hogy a kávé vízhajtó hatású. Ez szerencsére a test más pontjain is képes hatást kifejteni: ha a bőrünkön alkalmazzuk, elvonja a folyadékot a zsírsejtekből, ezzel pedig időlegesen megszűnnek a narancsbőrös felületek is.

Tipp: Gondosan keverj össze 1 csészényi őrölt kávét fél csészényi fehér (vagy barna) cukorral és 1 csészényi kókuszolajjal. Tusolás vagy fürdés után masszírozd be ezt a keveréket a nedves bőrbe, területenként egy percig, majd mosd le meleg vízzel. 

 

(Forrás

Nézz be hozzánk, ragyogó ajánlataink vannak! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr458237352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása