Mi fán terem a mikrodermabrázió?

már18

Ez az elsőre kimondhatatlan nevű eljárás tulajdonképpen egy nagyon fontos műveletet takar, mégpedig a bőr felső, elhalt hámrétegének lecsiszolását. Azon túl, hogy nem árt néha „megcsiszolni” a bőrt, a mikrodermabráziónak rendkívül fontos élettani hatásai vannak.

mikrodermabrazio.jpg

Először is itt egy rövidke videó a mikorodermabrázióról, hogy vizuálisan is inputot kapjatok az eljárásról:

Szóval a mikrodermabrázió szükségességéhez visszakanyarodva, elöljáróban tudni kell azt, hogy a bőr regenerálódási tulajdonságának köszönhetően folyamatosan új sejteket termel, az öregebb sejteket az újabbak a felszín felé tolják, amelyek fokozatosan kiszáradnak, elhalnak és hámlással leválnak. Ez volt a mese a tökéletes emberi bőr működéséről, azonban csak keveseknek adatik meg, hogy ez a folyamat teljesen flottul végbemenjen. Ha pedig nem megy ilyen simán, akkor hiába kenegetjük magunkat a legjobb krémekkel, azok a le nem vált felső, elhalt hámrétegben szívódnak fel és soha nem jutnak el a rendeltetési helyükre, a mélyebb rétegekbe, az életképes sejtekhez.

Ezek után azt gondolom, hogy nem lehet megkérdőjelezni a mikrodermabrázió szükségességét. A bőrcsiszolás segíti és felgyorsítja ezt a folyamatot az elhalt sejtek gyors és hatékony eltávolításával. Ráadásul a folyamat rendszeres megismétlése által a sejtek folyamatos megújulása révén a ráncok mélysége is csökken.

A kor előrehaladtával a hámlási folyamat lelassul, a bőr megvastagszik, így aztán akinél egyébként is lassú volt ez a folyamat, annak ez a kezelés kötelező. De fiatalabb korban is kialakulhat a bőrvastagodás, főleg zsíros bőrtípus esetén.

Azt már tudjuk, hogy a mikrodermabrázió király dolog, de nem fáj?

Jó hír. A kezelés teljesen fájdalommentes, sőt, befekszünk a kezelőszékbe, megcsinálják és mehetünk a dolgunkra, mert az enyhe bőrpírtól eltekintve semmilyen mellékhatása nincs. Ráadásul a folyamat mindössze maximum 30 percet vesz igénybe.

Persze vannak azért olyan esetek, amikor kerülni kell a kezelést:

  • Nyáron az UV- sugárzás miatt pigmentfoltok jelenhetnek meg
  • Akne, ekcéma, és egyéb gyulladás esetén.
  • Cukorbetegeknek
  • Egyes gyógyszerek szedésekor (pl. Roacuttan)

Mindenesetre kezelés előtt konzultáljunk a kozmetikusunkkal. Mindenkinek kellemes bőrmegújulást kívánok :).

Szerző: indijanmac

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr707280641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása