7 jel, hogy a szervezeted segítségért kiált!

júl14

A szervezetünk egy nagyon okos, intelligens szerkezet, amely ha valami nem működik megfelelően jelez. Néha azonban nem látjuk, vagy nem ismerjük fel ezeket a jeleket, pedig ha a problémát időben orvosoljuk a nagy baj elkerülhető! Dobjuk a mentőmellényt!

lifesaver-933560_1280.jpg

Olvass tovább!

1.) Álmatlanság, ingerlékenység és lábgörcsök

Ha a fenti problémáid vannak, akkor magnézium és kálium hiány van a szervezetedben. Hogy feltöltsd ezeket a vitaminkészleteket, egyél narancsot, banánt, spenótot és paradicsomot a mindennapi étkezések során.

2.) Száraz bőr

Ha száraz a bőröd, valószínűleg az E vitamin hiányzik a szervezetednek. Ennek pótlására egyél több zöldséget, olajat, magvakat és halat.

3.) Édesszájúság

Volt már olyan hogy hirtelen rád jött az éhég az édességre? Csak arra? Ebben az esetben stresszes, kimerült akár depressziós lehetsz, hiányzik a glükóz a szervezetedből. Hogy ne csúnya hízás legyen a vége, ilyenkor mézhez és étcsokihoz nyúlj.

4.) Megkívánod a jeget

Ha jeget ennél, feltehetőleg vashiányod van. A marhában, tojásban (és a puhatestűekben) van a legtöbb vas. Ha sokáig fenn áll ez az állapot, érdemes meglátogatni az orvost.

5.) Vérző ínyek

Ha bevérzik az ínyed akkor sanszos, hogy a C vitamin kevés a szervezetedben. Ilyenkor jó, ha többet eszel citrusféléket, brokkolit, spenótot, paradicsomot és karfiolt.

 vegetables GIF

6.) Betörésre hajlamos, gyenge köröm és haj

B vitamin hiány! Lányok! Egyébként is nagyon nehéz megnöveszteni azt a fránya hajat és körmöt, ne hagyjuk, hogy a vitaminhiány menjen kárba több évnyi növesztés. Egyél sok tejet, gombát.

7.) Karikák az íriszed körül

50 év felett teljesen normális, fiatalabban azonban azt jelzi, hogy magas a koleszterin szinted. Ezzel dokihoz kellene menned.

Hogy életünk hosszú és egészséges legyen elkerülhetetlen meglátogatni az orvost, hiszen az a legjobb problémamegoldás, ha elkerüljük azt. Folyamatos szűrővizsgálatokkal minden gondot meg lehet fogni az elején, ezzel elkerülve a kockázatokat!

health.jpg

 

Tetszett? Értesülj azonnal a legújabb cikkekről, és likeolj minket facebookon! :) 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4612656593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása