Ezért alszunk kevesebbet, ahogy öregszünk

ápr21

Talán ahogy idősödsz és még dolgozol is, Neked is feltűnt, hogy vagy egyre kevesebbet alszol, vagy sokszor egyáltalán nem is tudsz. Ismerős? Te is feltetted már magadban a költői kérdést, hogy vajon miért? 

woman-2197947_1280.jpg

Egy angol professzor legújabb kutatásában felfedte a titkot. Ha Téged is érdekel, miért ébredsz fel hétvégente is már reggel 6-kor, amikor aludhatnál, olvasd el a cikket!

Matthew Walker a Berkeley kutatója nemrégiben érdekes összefüggést fedezett fel az életkor és az alvási szokások között. Eddig egyszerűen azt hittük, az öregséggel megváltozott agy miatt nem alszunk jól, most azonban kiderült, hogy épp a korábbi nem megfelelő alvás miatt romlottak azok a receptorok az agyban, amikor az alvás „jeleinek” fogadásáért felelősek. Ilyen módon pedig pont a nem megfelelő alvás az egyik tényező, ami hozzájárulhat az öregedéshez.

mae-815567_1280.jpg

A kutatás ismét felhívja rá a figyelmet, hogy fiatalként egyszerűen nem jutunk hozzá a megfelelő alvásidőhöz, ettől pedig, ahogyan Walker fogalmaz, az agyunk olyan lesz, mint „egy rossz antenna”, ami nem fogadja jól az adást a későbbiekben. Ha időt fordítunk a megelőzésre pihentető alvással, később is sokkal jobban aludhatunk majd.

(Forrás)

Nézz be a DiamondDeal oldalára, találsz pár szuper akciós ajánlatot! KATT!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1212443817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása