Hogyan óvd meg ősszel bőröd szépségét?

okt21

Őszi bőrszépítő titkok

A hidegebb, csapadékos idő beköszöntével bőrünk egészsége talán még hangsúlyosabb szerepet kap. Bár a melegről egy ideig lemondhatunk, az ősz jó alkalmat ad a forróság okozta károk eltüntetésére, enyhítésére, vagyis bőrünk regenerálására.

borszepito-titkok.jpg

Összegyűjtöttünk néhány egyszerű, mégis hatékony tippet, amivel Te is egyszerűen megőrizheted bőröd szépségét.

Le a fakó bőrrel!

Miután a nyári időszak alaposan kimerítette a bőröd, létfontosságú, hogy búcsút mondj az elhalt hámsejteknek, így engedve utat az új és egészséges bőrnek. Első lépésként hámlasztani kell bőröd, amihez kétféle hámlasztó is ajánlott: egyik az arcradír, másik típusuk pedig a valamilyen hatóanyagot tartalmazó kémiai hámlasztók. Ezek a hatóanyagok leggyakrabban a retinol, az Alfa-Hidroxi-savak (AHA) és a glükozamin. Az elhalt rétegeket gyengéden leválasztják és már akár heti két ilyen kezelés is elég lehet hozzá, hogy megjelenjen alatta a fiatalabb bőr.

Mélyrehatóbb bőrkezelések

Az intenzív bőrkezelések általában nap okozta károsodások eltávolításából állnak. Mélyrehatóbban hozzák rendbe a bőrödet, bár sokkal agresszívebbek is. Ezért van az, hogy ezek alkalmazása kettőnél többször nem javasolt egy évben. A kezelések során olyan hatóanyagokat használnak, mint az A,C,E vitamin, és a flavonoidok. Van azonban olyan módszer, ami hatékonyan segít az optimális hatás elérésében: a szérumot és napi hidratálót egymás után használva végezhető a legeredményesebb bőrkezelés. Naponta kétszer, vagy csak éjszakára javasolt az alkalmazása.

A bőr hidratálása

A megfelelő hidratálásnak szintúgy óriási szerepe van ősszel a bőr egészségének megtartásában. Ilyenkor kell előkészíteni és hidratálni bőrünket a sokkal hidegebb téli napokra. Az ápolás a bőrtípusunkhoz illő hidratáló kiválasztásával kezdődik. A könnyebb, olajmentes ápolók megfelelőek a zsíros, a normál bőrhöz egyaránt. Száraz bőrre viszont extra figyelem javasolt, éppen ezért válassz sűrűbb állagú, krém alapú hidratálót!
Fontos, hogy legalább kétszer egy nap (reggel és este) használjunk hidratálót. Ne felejtsük el óvni a testünket is – használjunk testápolót a nedves bőrünkön a fürdés után.

A bőr hidratálása

A nyári hónapok folyamán bőrünk még inkább kiszárad, ráncok és vékony vonalak jelennek meg az arcunkon, köszönhetően a forró időnek. Így itt az ideje, hogy tápláljuk, hidratáljuk, előkészítsük a bőrünket az eljövendő hidegebb téli napokra. Válasszuk a bőrünknek megfelelő hidratálót: ha zsíros, normál, vagy kombinált a bőrünk, használjunk könnyebb, olajmentes terméket.
A száraz bőr extra törődést igényel, tehát ha ez a helyzet akkor, sűrűbb állagú krém alapú terméket válasszunk. Fontos, hogy legalább kétszer egy nap (reggel és este) használjunk hidratálót. Ne felejtsük el óvni a testünket is – használjunk testápolót a nedves bőrünkön a fürdés után.

A napfény elleni védelem ősszel is fontos

Furcsán hangozhat, de vannak még ősszel is olyan napok, amikor a Nap kellően erősen süt ahhoz, hogy ilyenkor is ügyeljünk az UV védelemre. Ajánlatos ezért legalább 15-ös faktorszámú napfényvédőt használni.

Ragyogjon bőröd!

Nyáron ennek fontosságát nem kell külön kiemelni, de legalább másfél liter víz fogyasztása naponta ilyenkor is fontos. Ez elősegíti az egészséges bőr kialakulását és a méregtelenítésben is hasznos. Ráadásul a kevés víz fogyasztása ilyenkor is a bőr kiszáradásával fenyeget.

A fentieken túl természetesen fontos, hogy biztosítva legyen a folyamatos vitamin bevitel, ami létszükséglet az egészséges bőr szempontjából. Az ősz szerencsés időszak ebből a szempontból, mivel rengeteg vitamindús zöldség és gyümölcs érik ilyentájt. Fogyassz lehetőleg minél több körtét, szőlőt, almát, káposztát- bőröd meghálálja az odafigyelést!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1211827223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása