Emlékezhetünk, hogy gyerekként mekkora kedvenc volt a tejbegríz és volt, hogy akár napokon keresztül csak ezt ettük, ugye? Nagyi receptjét most egy kicsit megturbózzuk és egy még istenibb édességet tehetsz le a Te gyerekeid asztalára, vagy akár egy könnyű vacsora is lehet a családnak!
Receptért olvass tovább!
„Ideje sem volt kihűlni, szinte azonnal felfaltuk.”
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 12 evőkanál búzadara
- cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- só
- fél evőkanál vaj
A panírozáshoz:
- porcukor
- 3 db tojás
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tejből, a búzadarából, a cukorból (ízlés szerint), a vaníliás cukorból, a vajból és egy csipet sóból nagyon sűrű grízt főzünk. (Lehet beletenni egy kis kókuszaromát és egy kis kókuszreszeléket is.). A grízt hagyjuk kihűlni.
A tojásokat kevés cukorral és csipet sóval felverjük.
A grízből kisebb golyókat formázunk és bepanírozzuk: előbb porcukorba, majd a tojásba, végül a kókuszreszelékbe. (Ízlés szerint laposabb csíkokra vagy kockára, téglalapra is formázhatjuk a grízt panírozás előtt.) Forró olajban gyorsan kisütjük, és már tálalhatjuk is.
Savanykás lekvárral (például narancslekvárral) isteni, de önmagában is nagyon finom.