Melyik emberke hasonlít rád? - egyszerű személyiségteszt

jún21

A világ egyik legegyszerűbb személyiségtesztjét a brit pszichológusnak, Pip Wilsonnak köszönhetjük, aki saját bevallása szerint is 40 évesen lett felnőtt, de miután 26 évesen búcsút intett a hagyományos értelemben vett munkának, életét annak szentelte, hogy megközelítse a nehezen megközelíthető embereket. Munkája során elemezte a Hells Angels (Pokol Angyalai) motoros bandát, különböző városi, utcai csoportokat és különleges szükségletű emberek viselkedését, hogy megértsen bizonyos viselkedési zavarokat, a tapasztalati úton történő tanulást és az érzelmi intelligencia fejlődését. Nos, ő fejlesztett ki egy ábrát, mellyel a kisiskolások iskolai érzelmi jólétét tudta elemezni, de kiderült, hogy ez az ábra a felnőttekre és éppúgy alkalmazható.

Te melyik emberke vagy szerinted a fán, melyik hasonlít leginkább rád? És melyik szeretnél lenni?

pip-wilson.jpg

A teszttel kiderítheted, hogy jelenleg milyen embernek látod magadat, és hogy milyen szeretnél lenni, azaz kijelölheted az érzelmi intelligenciád fejlődési irányát, s azt, hogyan erősítheted pozíciódat a közösségben.

Minden emberke a fán más hangulatot jelképez, és más-más a helyzetük a fán. Nos, melyik hasonlít rád jelenleg leginkább? És melyikre szeretnél hasonlítani később?

Ha a választásod az 1-es, 3-as, 6-os vagy 7-es számú emberkére esett, akkor egy motivált személy vagy, és nem félsz a akadályoktól, melyeket az élet eléd vet.

Ha a 2-es, 11-es, 12-es, 18-as vagy 19-es számú emberkék közül választottál egyet, akkor igazán kommunikatív ember vagy, igazi közösségi lélek, aki bármikor segít a barátainak, bármilyen támaszra legyen azoknak szüksége.

A 4-es számú emberke választása esetén stabilnak mondható a helyzeted az életben, és nehézségek nélkül szeretnél sikereket elérni.

Az 5-ös számú emberke egy végletekig lefáradt, kevés életerővel, energiával rendelkező személyre utal.

Ha a 9-es emberkét választottad, akkor egy boldog ember vagy, akinek lételeme a játék, móka, s kacagás.

Ha a 13-as vagy 21-es emberkére böktél a képen, akkor tartózkodó vagy, gyakran küzdesz belső bizonytalansággal, és igyekszel kerülni a gyakori kommunikációt.

Ha szerinted a 8-as emberke jellemez téged, akkor leginkább csak magadra gondolsz, és a saját világodban elmerülve éled életedet.

A 10-es és 15-ös emberke választása esetén remekül alkalmazkodsz az élethez, és optimális lelki állapotban vagy.

A 14-es emberke olyan személyiségre utal, mely belső krízisnek van kitéve, érzelmileg összeomlóban van.

A 20-as emberkét jellemzően olyan emberek választják, akikben óriási önbizalom munkálkodik, született vezető alkatok, és az emberek gyakran fordulnak hozzájuk kikérni a véleményüket.

Esetleg a 16-os kis figurát választottad? Akkor egy kicsit már fárasztónak érzed, hogy mindig mást, másokat kell támogatnod. De azért még öleled a 17-es emberkét, akinek kiválasztója figyelem középpontjában van vagy épp oda vágyik.

Ha tetszett a teszt, nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, és kövesd blogunkat, vagy lájkold Facebook oldalunkat további érdekességekért!

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr358825930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása