Játékötletek gyereknapra - minden korosztálynak!

máj24

Hamarosan itt a gyereknap. Ilyenkor sok szülőnek okoz fejtörést, hogy megint mit találjanak ki csemetéik számára. Ahogy a gyerekek cseperednek, természetesen más és más programot és élményt kell kitalálni, hiszen ami pár évvel ezelőtt érdekes volt a számára, az holnap már valószínűleg a doboz alján lesz a padláson. 
125ursbk20140926121236children.jpg
Adunk egy pár tippet, hogy - végülis nemcsak - gyereknapon mivel lepheted meg a lurkókat! 

Egy kicsi gyereknek eleinte még játékeszközökre sincs igazán nagy szüksége, hiszen még csak a saját testével, azt fedezi fel és az anyával játszik. A kor előrehaladtával azonban érdemes kreatív, fejlesztő és természetesen szórakoztató játékszerek után nézni.

Nézzük korosztályonként! 

 

1–4 éves korban

A gyermek megismerő tevékenységének fejlődése ebben az időszakban elsősorban a játékon és persze a saját testén keresztül történik. Vásárolj neki olyan játékot, amely fejlesztő jellegű, ugyanis a gyermek többféle képességére van hatással egyidejűleg. A legkisebbek még szívesen játszanak számlálós, lépegetős játékokkal, a nagyobbak pedig már szívesen próbálgatják azokat, ahol versenyezni kell, gondolkodós feladatokat, kézügyességet igénylő, egyensúlyozós-és memóriajátékokat. 

happy_together_mother_children_family_hd-wallpaper-1734081.jpg

5–7 éves korban

Ebben a korban a gyerekek figyelme, kitartása, monotóniatűrése már hosszabb társasjátékokat is megenged számukra. A jó játék a gyerek erősségeire épít, emellett pedig észrevétlenül veszi igénybe a gyerek kevésbé fejlett képességeit, ezzel a gyermek öröme is megmarad, ráadásul a többi képességének fejlődését is elősegíti. 

8–12 éves korban

A gyerekek finommotoros képességei ekkora már elég fejlettek, így az ilyenfajta ügyességet igénylő játékokban is méltó ellenfeleik az idősebb családtagoknak. A 10 évnél idősebbek játékai pedig már olyan képességekre is építhetnek, mint a stratégiai gondolkodás, helyzetfelismerés, kockázatvállalás, kombinációs készség, logika, problémamegoldás, fantázia. 

shutterstock_273788810.jpg

Miajóneked! Ami jó Neked! ;)

Ha tetszett, még több érdekességet találsz majd az oldalunkon, IDE KATTINTVA, de a Facebookon is megtalálsz! LÁJK! :)

IDE KATTINTVA pedig még csudaklassz ajánlatok közül is válogathatsz, a DiamondDeal oldalán! ;)

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr308743902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása