A legfurcsább masszázsok, amiket valaha láttál! Kipróbálnád?

máj17

Köztudott, hogy a különböző masszázs típusok jótékony hatásaikkal az egészségünket támogatják, csökkentik a stresszt és jobb tőle a közérzetünk is.
snake2.jpeg
Vannak viszont olyan pontjai a világnak, ahol olykor-olykor túllépnek a hagyományosnak mondott svédmasszázs - lávaköves masszázs - mélyszöveti masszázs háromszögén és egészen meglepő technikákkal lepik meg az újdonságokra áhítozó vendégeket.

Hallottál már a kígyómasszázsról? Mit szólnál hozzá, ha egy elefánt masszírozna?

Cikkünkben összeszedtük a világ legkevésbé sem tipikus masszázsait. Némelyik láttán leesik majd az állad és biztosan elgondolkodsz, hogy néha jobb a már megszokott kezelésekhez ragaszkodni.

1. Kaktusz masszázs

Hol máshol, mint Mexikóban próbálhatod ki ezt az igazi masszázs különlegességet! De ne aggódj, ezt az elsőre igen extrémnek hangzó kezelést tüskementes kaktuszlapátokkal végzik! A lapátokat kettévágják, mielőtt meleg vízbe mártják, hogy aztán a tápláló húsával jó alaposan megmasszírozzanak. A kaktusz közismert a jótékony hatásairól, segít eltávolítani a méreganyagokat, miközben hidratálja a bőrt. Így egy kiadós kaktusz masszázs képes teljesen megfiatalítani bőrödet!

2. Vak masszázs

Főként Kelet-Ázsiában elterjedt ez a masszázsforma. Eredményeit arra alapozza, hogy a vak masszőrök kifinomult tapintása segít hatékonyabbá tenni a masszázst.

blind.jpg

3. Kés masszázs

Taiwan-on egy ősi kínai masszázstechnikát élesztettek fel, ami először elég félelmetesen hat. A kezelés során két bárdot használnak, természetesen csak óvatosan, így ütögetve érzéssel a hátat és a vállakat. A masszázs óriási energiákat szabadít fel a testben és a vérkeringést is serkenti. Arra azért senkit nem biztatunk, hogy ezzel otthon is próbálkozzon!

4. Arcmasszázs csigákkal

Nagy-Britannia, Oroszország és Japán egyes fürdőiben sikerült először újraértelmezni az arcmasszázsról kialakult képet. Azóta persze a látványra mindenképp furcsa technika már máshol is hódít, így nem lennénk meglepve, ha Te is találkoztál volna már vele. A lényeg, hogy az arcra csigákat helyeznek, amelyek szabadon mozogva nyálukkal bekenik az arcbőrt, így gyógyítva az apróbb sérüléseket. Te kipróbálnád?

snail.jpg

5. Kígyó masszázs

Egy izraeli spa centrum masszázs kínálatában szerepel ez a sokak számára talán vérfagyasztóan hangzó kezelés típus. Arról van szó, hogy a masszázs 6 különféle, nem mérges kígyó segítségével csökkenti az izmok merevségét és fájdalmát. Minél nagyobb a kígyó, annál mélyebbre hatol a masszázs. Indonéziában ezt a hatást még azzal fokozzák, hogy pitonokat helyeznek a páciens hátára, és a tekergésük által előidézett félelem fokozza az anyagcsere-folyamatokat.

snake.jpg

6. Elefánt masszázs

Thaiföldön a turisták is kedvelik az elefánt show-kat, ahol ezek a hatalmas -erre is képzett- állatok masszírozzák meg óriási talpukkal és rendkívül kifinomult mozdulatokkal a vállalkozó kedvűek hátát. Mint például ebben a videóban:

7. Seprű masszázs

Korábban már itt, blogunk hasábjain is bemutattunk pár érdekes, mai szemmel bizarrnak tűnő 19. század végi masszázs technikát. Íme, itt egy újabb! Az orosz fürdő tradíciók része az ún. seprű masszázs is, amely nem más, mint egy melegített ágakból készült, nyírt, tölgyet és eukaliptuszt is tartalmazó seprűvel történő hátveregetés. Ennek alkalmazása segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását.

sepru.jpg

8. Gua sha masszázs

Ez egy hagyományos kínai technika, amely egy kanál vagy pénzérme, esetleg ehhez hasonló tárgy segítségével történik. A problémás területek húzogatásával érnek el eredményt, csökkentve a stresszt és az izmok feszülését.

9. Gondola masszázs

Végezetül jöjjön a vélhetően legromantikusabb kezelés típus, amelyért a csodálatos Velencébe kell ellátogatnia a különleges kényeztetésre vágyóknak. A gondola masszázson nemcsak a város nevezetességeit tekinthetjük meg egyedi módon, különleges perspektívából, hanem közben még speciális kezelésben is részesülhetünk.

Forrás:

(http://www.huffingtonpost.com/2013/10/31/unusual-massages_n_4174409.html)

 

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr658724532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása