Nagyon sok mindent hallunk naponta az egészséges életmódról, mit kellene ennünk és mi az, amit jó lenne, ha elhagynánk az étkezéseinkből. Az egyik ilyen étel, amiről szintén megoszlanak a vélemények, nem más, mint a vaj.
Most mutatunk Nektek egy szuper receptet, hogy hogyan készíthetsz otthon, 5 perc alatt finom házi vajat!
A bolti vaj nem igazán egészséges, hiszen számtalan olyan hozzávalót tartalmaz, amitől már csak a neve lesz vaj. Valószínűleg az íze mennyei, hiszen tele van ízfokozókkal, azonban mielőtt megvásárolnánk, nem árt megnézni, hogy mit is tartalmaz! A legjobb, ha inkább otthon készítünk mi magunk sokkal egészségesebb vajat. Legalább tudjuk mi kerül bele..
Hozzávalók:
- 2 csésze minél zsírosabb tejszín (300 gramm),
- himalájai só ízlés szerint,
- és egy 800 ml-es üveg.
Elkészítés:
- Öntsük a tejszínt az üvegbe, majd adjunk hozzá ízlés szerint sót.
- Tegyük rá az üveg fedelét, majd állítsuk egy kevés meleg vízbe, ezzel megrövidíthetjük az elkészülési időt.
- Miután kissé felmelegedett a tejszín, ellenőrizzük, hogy jól rá legyen csavarva a teteje, és kezdjük el rázni. Kb. 5 percig kell jó erősen rázni, addig míg látjuk, hogy a vaj kezd elválni a tejtől.
Tegyük a vajat egy üvegedénybe a hűtőbe, vagy hűvös helyre. Megközelítőleg 3 hónapig áll el, az így készített házi vaj.
Szerintünk elég jó!
Ott vagyunk a FACEBOOKON is, LÁJK! ;)