Így tanuld meg elfogadni a tested

ápr20

Megmutatjuk, hogyan érd el, hogy szeresd, amit a tükörben látsz! SPOILER: Nem, nem testmozgással és salátaevéssel.

minden_no_gyonyoru.jpg

Én is önbizalmat akarok, tovább olvasom!

Talán nem találunk olyan nőt a világon, aki nem szeretne magán változtatni valamit. Ezt ráfoghatjuk a szocializációra, a divat magazinokra, vagy a férfiak által felállított elvárásokra is. Egy azonban biztos: a legszebb dolog, amit egy nő viselhet, az egy igazi, önbizalom teljes mosoly. Ez azonban lehetetlen, ha nem tudsz megbékélni magaddal, és a testeddel. A magabiztosságot azonban mindenki érzi! Tanuld meg szeretni a tested úgy, hogy odafigyelsz pár apróságra:

1.) Beszélj róla

Nyílj meg őszintén a barátnődnek arról, hogy érzel. Lehetőleg olyannak, aki nem elfogult. Ez nem panaszkodás, elég ha elmondod mit nem szeretsz magadon, és miért. Jó eséllyel kapsz megfelelő tanácsot, figyelj arra, amit mások mondanak, ne engedd el a füled mellett! Persze, nagyon nehéz elfogadni a bókokat akkor, ha nem szereted magad, de értékelj minden apróságot, amit más mond neked. Senki sem kötelességből dicsér! Sőt, talán a barátnőd tud pár értékes tippet adni, van pár bevált trükkje, vagy futni is eljár veled! Motiváljátok egymást!

2.) Koncentrálj a pozitívumokra

Ha minden nap a negatívval törődsz, akkor egy idő után begolyózol. Ez mindenre igaz. Azzal foglalkozz, amiben jó vagy, és amit szeretsz magadon! Hangsúlyozd ki ezeket a részeket!

3.) Arra koncentrálj, amire kell

Ahogy az imából ismerjük a mondást:

"Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni."

Járj el Te is így. Vannak dolgok, amiken nem tudsz változtatni. Úgy akarod leélni az életed, hogy ezen picsogsz folyton, miközben az élet elhúz melletted, és annyi- de annyi pozitívumot kaptál, csak a saját önsajnálatod miatt elengedted őket a füled mellett? Te ennél sokkal okosabb vagy!

Ne panaszkodj a plusz súly miatt, tegyél a fogyásért! Ne panaszkodj azon, hogy száraz a bőröd, kezdj el hidratálni! És ezt sorolhatnám napestig...Az életed a Te kezedben van, és egyedül a Te döntésed az, hogy mi neked a fontos, és mire szánsz időt. Egy kis időmenedzseléssel a legelfoglaltabb emberek is tudnak magukra időt szakítani, sőt, kell is! Ha a megfelelő emberek vannak körülötted, mindenben támogatni fognak, hogy elérd a céljaidat!

szeretem_magam.jpg

 4.) Ne hasonlíts magad máshoz

Ezt az én ismerőseim közül minden nő elköveti sajnos. Ha Te nem ilyen vagy, hát gratulálok, tuti benne vagy a ritka kivételekben. Hogy mit értek ez alatt? Felöltözöl csinin, kisminkeled magad, úgy érzed: ez igen! Ma odatettem magam! Aztán elsétál melletted egy lányka, aki kb. a tucat divat magazinok címlapjáról lépett ki. Te mit teszel? Sétálsz tovább a boldogságtól úszkálva, hogy milyen csini vagy ma? Dehogy... összehúzod magad, és önsajnálatba temetkezel. Hiba, hiba, hatalmas hiba! Soha ne hasonlítsd magad máshoz! Fontos, hogy realizáld azt a tényt, hogy ez nem verseny, és mindig lesz olyan, akinek talán jobb lesz a haja, szebb lesz a körme, vagy vékonyabb lesz a dereka (legalábbis Te így fogod látni). Kit érdekel? Emiatt pazarolnád el a drága napokat arra, hogy emiatt keseregj? Élvezd amid van, csajszi, mert minden nap Téged is RENGETEGEN megbámulnak, amit bezzeg nem veszel észre...

5.) Egy időre köszönj el az újságoktól és a TV-től

Ha ezeket nézed, csak igazi modell-alkatú lányokkal fogsz találkozni. A 40 kilós félével. Ez nem baj, azonban megint csak vágyakozva, haraggal telve lapozod át az újságot, és kapcsolgatod a TV-t. Adj magadnak időt arra, hogy reálisan nézhesd a szépséget. Figyeld meg a lakóhelyeden lévő nőket. Talán egyik sem tökéletes, de mégis biztosan találsz szinte mindegyiken olyan dolgot, amivel Te is szívesen rendelkeznél. Pisze orr, formás cici, menő gatyó. Más is épp ezt gondolja rólad! Ne abból indulj ki, amit a média közvetít. Mind tudjuk, hogy az valótlan kép, és ilyen erővel az unikornisokat is isteníthetnéd...

Tudtad? A divat modellek átlagosan 40%-a szenved anorexiával, vagy bulémiával. A maradék 60%-ból pedig sokan nem jelentik az étkezési rendellenességeiket, mert félnek az elutasítástól és a szégyentől, vagy attól, hogy elveszíthetik a munkájukat. Hidd el, az egészségesség mindig szexibb!

minden_no.jpg

 6.) Ne add fel magad

Ha úgy éled le az életed, hogy a tökéletességre hajtasz, az nagy valószínűséggel boldogtalan lesz. Nem baj, ha néha vár egy napot a mosatlan, vagy nem tökéletes a vasalás. Nem baj, ha karácsonykor megeszed azt a bejglit, vagy egy nap fáradt vagy már futni. Ez még nem a világ vége! Tedd azt, ami boldoggá tesz! Ha az tesz boldoggá, hogy festesz, fess! Ha az, hogy a gyerekeiddel vagy, legyél velük többet! Ne stresszelj azon ki mit gondol, helyezd magadat fókuszba, és azt, hogy Neked mi a jó! Igenis megérdemled azt a pohár bort, vagy azt a forró fürdőt. Ha kiegyensúlyozott vagy lélekben, sokkal jobban fogod szeretni azt, amid van!

 

Soha ne felejtsd el: az életed Te irányítod. Olyan ember akar lenni, aki magabiztosságával és önbizalmával bátorítja és jó kedvre deríti a környezetét, vagy olyan, aki elkeseríti őket. Szeretnéd boldogan megélni az élet nagy pillanatait, vagy inkább a narancsbőr miatt feszengsz? A választás a Tiéd! Gondolj arra, hogy még most tudod kiélvezni az élet adta lehetőségeket, nem nyugdíjasként!

Likeolj minket facebookon, hogy értesülj a legújabb cikkekről, így elsőként tudhatod meg, mi a jó neked!

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7213851398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása